ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: Σοκαριστικές εικόνες και βίντεο από το τροχαίο με 47 Έλληνες - Ένας νεκρός

Ρουμανία: Σοκαριστικές εικόνες και βίντεο από το τροχαίο με 47 Έλληνες - Ένας νεκρός
Οι πρώτες εικόνες από το τροχαίο στην περιοχή Pasajul Unirii κυκλοφόρησαν σε Twitter και Facebook observatornews.ro

Οι πρώτες σοκαριστικές εικόνες και βίντεο κάνουν τον γύρο του κόσμου από το τροχαίο με πάνω από 20 τραυματίες και έναν νεκρό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Ρουμανία. Στο λεωφορείο επέβαιναν και 47 Έλληνες, σύμφωνα με το Euronews.

Ένα άτομο υπέστη ανακοπή καρδιάς και έχασε τη ζωή του, ενώ οι 24 τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία του Βουκουρεστίου. Το δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Pasajul Unirii.

Πού βρίσκονται οι τραυματίες

Σε επικοινωνία του CNN Greece με τον δημοσιογράφο του Antena 3 / CNN Romania, Άλεξ Καντουνιάρι, από το δυστύχημα έχουν τραυματιστεί συνολικά 24 άτομα, εκ των οποίων τα τρία νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα όμως, με την τελευταία εξέλιξη και με βάση όσα ανέφερε ο επικεφαλής των ρουμανικών Επειγόντων Υπηρεσιών, δρ. Ραέντ Αραφάτ στο Antena 3 CNN, μόνο ένα άτομο, βρίσκεται πια σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Επειγόντων της Φλορεάσκα. Οι υπόλοιποι τραυματίες παραμένουν σε νοσοκομεία και λαμβάνουν ιατρική φροντίδα. Τα νοσοκομεία έχουν αναλάβει να ενημερώσουν επίσημα την Πρεσβεία για την εξέλιξη της υγείας των τραυματιών.

Στο λεωφορείο επέβαιναν οι 47 επιβάτες και ένας οδηγός, στο σύνολο δηλαδή 48 άτομα, εκ των οποίων 22 ενήλικες και 2 παιδιά βρίσκονται σε διάφορα νοσοκομεία:

  • 4 άτομα στα Νοσοκομείο Επειγόντων της Φλορεάσκα
  • 10 άτομα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Επειγόντων
  • 8 στο Γενικό Νοσοκομείο Επειγόντων «Bagdasar Arseni»
  • 2 άτομα στο Κεντρικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Οι πρώτες εικόνες από το τροχαίο που κυκλοφόρησαν σε Twitter και Facebook:

news_bukuresti_accident-pasajul-unirii-bucuresti-2-e1671798373813-696x601_0.jpg.webp

ΔΗΜΟΦΙΛΗ