ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικές εκλογές: Μαζική η προσέλευση στις κάλπες

Τουρκικές εκλογές: Μαζική η προσέλευση στις κάλπες
Άσκηση του εκλογικού δικαιώματος ψηφοφόρου στην Τουρκία AP Photo/Burhan Ozbilici

Μαζική είναι η προσέλευση των Τούρκων πολιτών στις κάλπες από το πρωί της Κυριακής (28/5) για την ανάδειξη του νικητή των δεύτερων προεδρικών εκλογών στην Τουρκία.

Ειδικότερα, περίπου 60 εκατομμύρια ψηφοφόροι της Τουρκίας είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, ενώ οι Τούρκοι του εξωτερικού έχουν ασκήσει ήδη το εκλογικό τους δικαίωμα τις προηγούμενες ημέρες.

Το 49,5% των ψήφων που εξασφάλισε ο κ. Ερντογάν στον πρώτο γύρο της 14ης Μαΐου απέδειξε την ευρεία υποστήριξη της οποίας χαίρει –παρά τον πληθωρισμό και την κρίση του κόστους ζωής ευρύτερα, παρά τις ανεπάρκειες στην αντιμετώπιση της φοβερής καταστροφής που προκάλεσε ο σεισμός της 6ης Φεβρουαρίου– από πλευράς της συντηρητικής πλειοψηφίας.

Συμπεριλαμβανομένων των ψηφοφόρων στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τον σεισμό, ο οποίος άφησε πίσω τουλάχιστον 50.000 νεκρούς και τρία εκατομμύρια εκτοπισμένους.

Απέναντί του, ο κ. Κιλιτσντάρογλου, δεν μπόρεσε να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά την οικονομική κρίση που μαστίζει τα νοικοκυριά και τη νεολαία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ