ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εικόνες από το «παγωμένο» μέτωπο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εικόνες από το «παγωμένο» μέτωπο

Η τιμητική φρουρά στέκεται κοντά στο φέρετρο του Volodymyr Golubnychyi, ενός Ουκρανού ανώτερου υπολοχαγού της 72ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, κατά τη διάρκεια της κηδείας στο Κίεβο της Ουκρανίας, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.

AP Photo/Evgeniy Maloletka

Δύο χρόνια μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η δυναμική στο πεδίο της μάχης δεν έχει την ένταση του πρώτου διαστήματος. Οι μάχες έχουν καταλαγιάσει καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν λάβει μία πιο αμυντική στάση, μετά την περσινή αντεπίθεση που δεν μπόρεσε να διαπεράσει τις βαριά αμυνόμενες ρωσικές γραμμές στα νότια και ανατολικά κατεχόμενα εδάφη.

Η Ουκρανία και οι δυτικοί υποστηρικτές της καλούνται να λάβουν μια κρίσιμη απόφαση και να απαντήσουν στο βασικό ερώτημα: Πώς μπορεί να σταματήσει η περαιτέρω ρωσική πρόοδος στο πεδίο της μάχης και πώς, εν τέλει, μπορεί να αντιστραφεί;

Στρατιώτες στα παγωμένα χαρακώματα, ζευγάρια που αποχαιρετώνται στις αποβάθρες του τρένου, κηδείες παιδιών και... κάλπες στο Ντονέτσκ, είναι η τελευταία εικόνα που έρχεται από το μέτωπο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ