ΚΟΣΜΟΣ

Ζωή σαν... γοργόνα

Ζωή σαν... γοργόνα
REUTERS/Pilar Olivares

Μπορεί τα νοσοκομεία της Βραζιλίας να δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και τις περικοπές στην παροχή υπηρεσιών, ωστόσο τα παιδιά με αναπηρία που βρίσκονται σε αυτά έχουν ακμαίο ηθικό εξαιτίας μιας...γοργόνας!

Η Sereia Carol ή αλλιώς, γοργόνα Carol, κερδίζει τα προς το ζην αναπαριστώντας μία γοργόνα και κάνοντας μαθήματα... γοργονικής.

Ειδικότερα, πληρώνεται για να δίνει παραστάσεις σε παιδικά πάρτι ενώ προσφέρει εθελοντική εργασία σε νοσοκομεία.

Καθισμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο, έτσι ώστε τα παιδιά που βρίσκονται και εκείνα σε αμαξίδιο να ταυτιστούν μαζί της, η Sereia Carol λέει ότι η εθελοντική της εργασία στα νοσοκομεία είναι από τις πιο ανταποδοτικές εμπειρίες που είχε ποτέ.

Η ίδια λατρεύει από μικρή ηλικία τις γοργόνες, καθώς από τότε εξασκούνταν στην κολύμβηση με τα πόδια της ενωμένα. Η έμπνευση, ωστόσο, ήρθε το 1984 όταν είδε την ταινία «Splash» στην οποία πρωταγωνιστούσε η Daryl Hannah και η οποία υποδυόταν μία γοργόνα με κατάξανθα μαλλιά και μακριά κατακόκκινη ουρά.

Η Sereia Carol, εξασκείται καθημερινά και όταν βρίσκεται στην καλύτερή της φυσική κατάσταση μπορεί να μείνει έως και τέσσερα λεπτά κάτω από το νερό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ