Σκηνές βίας στους δρόμους της Καταλονίας
Πρωτοφανείς εικόνες βίας εξελίσσονται στην Καταλονία από το πρωί της Κυριακής λόγω της επιχείρησης καταστολής που έχει στήσει η κεντρική κυβέρνηση ώστε να εμποδίσει την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιφέρειας.
Εκατοντάδες άτομα έχουν τραυματιστεί στην προσπάθειά τους να ψηφίσουν, την ώρα που η Μαδρίτη δηλώνει πως κάνει ό,τι είναι απαραίτητο.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας ενημέρωσε πως η αστυνομία έχει κλείσει περισσότερα 90 εκλογικά κέντρα, όπου διεξαγόταν η ψηφοφορία, ενώ συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι επιχειρήσεις και σε άλλα κέντρα.
Οι εικόνες βίας ανάγκασαν την ομάδα της Μπαρτσελόνα να ζητήσει την διακοπή του αγώνα της με την Λας Πάλμας, κάτι που δεν έγινε δεκτό από την ισπανική ομοσπονδία και ο αγώνας διεξάγεται κανονικά, άνευ όμως παρουσία οπαδών.
SPONSORED
Eurovision 2026: Πώς σχολίασε ο διεθνής Τύπος το «Ferto» και τη νίκη της Βουλγαρίας
11:27
Η γυναίκα που προσπαθεί να διανύσει 26.000 χιλιόμετρα με άλογο
11:18
Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε το περιεχόμενο που δημιουργείται με AI – Ακόμη και τα deepfakes
11:08
ΗΠΑ και Κίνα: Mega deals ή ένα νέο taco trade - Τι αλλάζει στο διεθνές εμπόριο
10:57