ΚΟΣΜΟΣ

LIVEBLOG: Ρωσικές επιδρομές και στα δυτικά - Εισβολή Λευκορώσων «αναμένει» η Ουκρανία

LIVEBLOG: Ρωσικές επιδρομές και στα δυτικά - Εισβολή Λευκορώσων «αναμένει» η Ουκρανία
Μαριούπολη AP Photo/Evgeniy Maloletka

Σφίγγει η θηλιά γύρω από το Κίεβο, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται χωρίς διακοπή, την ώρα που εντείνεται η ανθρωπιστική κρίση στις πολιορκημένες πόλεις. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, πάντως, στη συνάντηση που είχε με τον ηγέτης της σύμμαχης Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε ότι υπάρχουν «θετικές αλλαγές» στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρώσων - Ουκρανών

  • Το κέντρο στρατηγικών επικοινωνιών της Ουκρανίας αναφέρει πως δυνάμεις της Λευκορωσίας μπορεί να εισβάλουν στη χώρα, σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν οι Βλαντιμίρ Πούτιν και Αλεξάντερ Λουκασένκο.

  • Οι ρωσικές δυνάμεις εντείνουν την επίθεση στο έδαφος της Ουκρανίας χτυπώντας για πρώτη φορά μεγάλες πόλεις στα δυτικά, περιλαμβανομένων των Ντίπρο και Λουτς από όπου και φθάνουν αναφορές για θύματα.
  • Την ώρα που ο μισός πληθυσμός έχει ήδη εκκενώσει την πόλη οι Ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν προς την Ουκρανική πρωτεύουσα. Ρωσικά άρματα μάχης έφθασαν την Πέμπτη στις βορειοανατολικές παρυφές της πρωτεύουσας.
  • Στο μεταξύ, οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν στη Μαριούπολη. Η πόλη δεν έχει νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ τελειώνουν και οι προμήθειες σε τρόφιμα. Υπάρχουν δε πτώματα, τα οποία ενταφιάζονται σε ομαδικούς τάφους.

Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία μέσα από το LIVE BLOG του CNN Greece