ΚΟΣΜΟΣ

LIVEBLOG: «Χτύπημα» σε κονβόι αμάχων έξω από το Κίεβο - Ανθρωπιστική τραγωδία στην Μαριούπολη

LIVEBLOG: «Χτύπημα» σε κονβόι αμάχων έξω από το Κίεβο - Ανθρωπιστική τραγωδία στην Μαριούπολη
Βομβαρδισμός στα περίχωρα του Κιέβου AP Photo/Felipe Dana

Κλιμακώνονται οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές με στόχο μεγάλα αστικά κέντρα ανά την επικράτεια της Ουκρανίας, με τις χερσαίες δυνάμεις να βρίσκονται πλέον σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από το Κίεβο. Αργά το απόγευμα «χτυπήθηκε» κονβόι αμάχων που επιχειρούσε να εγκαταλείψει την ουκρανική πρωτεύουσα. Ο ανθρωπιστικός εφιάλτης μαίνεται στην πολιορκημένη Μαριούπολη· σφοδρούς βομβαρδισμούς δέχεται το εξίσου στρατηγικής σημασίας λιμάνι Μικολάιβ του ουκρανικού νότου, ενώ στα δυτικά οι κάτοικοι της Λβιβ -η οποία έως τώρα έχει μείνει «ανέγγιχτη»- προετοιμάζονται για πιθανή ρωσική επίθεση...

Καθώς εντείνονται οι επιδρομές και οι στρατιωτικές δυνάμεις ανασυντάσσονται, η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση, διά στόματος του υφυπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, ότι θεωρεί ως «νόμιμο στόχο» για το στρατό της τις αποστολές οπλισμού προς την Ουκρανία -θέση την οποία, όπως αναφέρει, έχει καταστήσει σαφή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την ίδια στιγμή, έως και 2.000 Ουκρανοί πολίτες βγήκαν σήμερα στους δρόμους της Μελιτόπολης, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος ο δήμαρχος της πόλης που φέρεται να έχει απαχθεί από τις ρωσικές δυνάμεις. Να μεσολαβήσουν για την απελευθέρωση του δημάρχου ζήτησε επίσης ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι από τους Μαρκόν και Σολτς.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την Ουκρανία στο live blog του CNN Greece