ΚΟΣΜΟΣ

LIVEBLOG: «Σφυροκόπημα» σε Κίεβο, Χάρκοβο - Εννέα νεκροί από επιδρομή σε Πύργο Τηλεόρασης στο Ρίβνε

LIVEBLOG: «Σφυροκόπημα» σε Κίεβο, Χάρκοβο - Εννέα νεκροί από επιδρομή σε Πύργο Τηλεόρασης στο Ρίβνε
AP Photo/Efrem Lukatsky

Εντείνεται το σφυροκόπημα της Ουκρανίας από τις ρωσικές δυνάμεις. Πύργος ραδιοτηλεόρασης έγινε στόχος επιδρομής στη Ρίβνε στα βορειοδυτικά της χώρας, με τις ουκρανικές αρχές να κάνουν λόγο για εννέα νεκρούς και ανθρώπους παγιδευμένους στα συντρίμμια. Αδιάκοπες επιδρομές στο Χάρκοβο· χτυπήθηκε πολυκατοικία εννέα ορόφων στο Κίεβο.

Διαπραγματευτές από τη Ρωσία και την Ουκρανία συναντήθηκαν εκ νέου σήμερα, Δευτέρα, για τον τέταρτο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών που διακόπηκαν για διαβουλεύσεις της κάθε πλευράς και θα συνεχιστούν την Τρίτη.

Η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία συνεχίζεται για 19η μέρα και για πρώτη φορά ο ανθρωπιστικός διάδρομος για την εκκένωση αμάχων από την πολιορκημένη Μαριούπολη δεν απειλήθηκε, καθώς κατάφερε να αναχωρήσει ένα κονβόι 160 αυτοκινήτων.

Βομβαρδισμοί σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας σε μια πολυκατοικία εννέα ορόφων στο Κίεβο, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν και εργοστάσιο κατασκευής των αεροσκαφών Antonov στην πρωτεύουσα. Παράλληλα, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως καταρρίφθηκε ρωσικός πύραυλος στην πόλη.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίζεται ότι ένας ουκρανικός πύραυλος σκότωσε 20 ανθρώπους στο Ντονέτσκ, με το Κίεβο να αρνείται ότι εξαπέλυσε την επίθεση.

Live όλες οι εξελίξεις στο live blog του CNN Greece: