ΚΟΣΜΟΣ

LIVEBLOG: Χτύπημα από πολεμικά πλοία στην Οδησσό - Σε ομηρία ασθενείς σε νοσοκομείο της Μαριούπολης

LIVEBLOG: Χτύπημα από πολεμικά πλοία στην Οδησσό - Σε ομηρία ασθενείς σε νοσοκομείο της Μαριούπολης
Σε απόγνωση γυναίκα που παρακολουθεί πυροσβέστες να επιχειρούν σε κτήριο κατοικιών μετά από ρωσική αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο AP Photo/Felipe Dana

Στο Κίεβο έφθασαν το βράδυ της Τρίτης οι πρωθυπουργοί της Πολωνίας, Σλοβενίας και Τσεχίας προκειμένου να συναντηθούν με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μία κίνηση «απερίφραστης υποστήριξης ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας», ενόσω συνεχίζεται για 20η ημέρα η ρωσική εισβολή.

  • Πολεμικά πλοία της Ρωσίας εξαπέλυσαν επίθεση κατά της Οδησσού. Συγκεκριμένα, χτυπήθηκαν δύο περιοχές σε μικρή απόσταση στην Οδησσό. Δύο άτομα τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, πλησιάζουν 14 πολεμικά πλοία.
  • Στην Μαριούπολη, οι τοπικές αρχές αναφέρουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν θέσει υπό ομηρία τους ασθενείς και το προσωπικό ενός νοσοκομείου. Περισσότεροι από 2.500 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 350.000 παραμένουν εγκλωβισμένοι στην πόλη, παρά την αναχώρηση 2.000 οχημάτων μέσω ανθρωπιστικού διαδρόμου, όπως εκτιμούν Ουκρανοί αξιωματούχοι.
  • Ο δήμαρχος Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο ανακοίνωσε 35ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας για τους κατοίκους της ουκρανικής πρωτεύουσας, προειδοποιώντας ότι «σήμερα είναι μια δύσκολη και επικίνδυνη στιγμή». Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ρωσικές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν έναν σταθμό του μετρό -που από την αρχή του πολέμου χρησιμοποιούνται ως καταφύγια- αλλά και κτήρια κατοικιών, με τις τοπικές αρχές να ανακοινώνουν τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς.
  • Ολοκληρώθηκε ο τέταρτος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
  • Στις 24 Μαρτίου στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιηθούν Σύνοδοι Κορυφής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με τη συμμετοχή του Αμερικανού Τζο Μπάιντεν.

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο LIVEBLOG του CNN Greece: