ΚΟΣΜΟΣ

LIVEBLOG: Νέα αιματηρά χτυπήματα κατά αμάχων - Εγκληματίας πολέμου ο Πούτιν κατά τον Μπάιντεν

LIVEBLOG: Νέα αιματηρά χτυπήματα κατά αμάχων - Εγκληματίας πολέμου ο Πούτιν κατά τον Μπάιντεν
Από την επίθεση στο Δημαρχείο του Χάρκοβο AP Photo/Pavel Dorogoy

Αμείλικτα συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Ουκρανία και η ωμή στοχοποίηση αμάχων από τις ρωσικές δυνάμεις κατά την 21η ημέρα του πολέμου. Στη Μαριούπολη χτυπήθηκε θέατρο όπου είχαν βρει καταφύγιο 1.200 άτομα, στο Τσερνίχιβ σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι που περίμεναν σε ουρά για να προμηθευτούν ψωμί, στο Χάρκοβο υπήρξαν οκτώ θύματα σε βομβαρδισμό αγοράς της πόλης. «Εγκληματία πολέμου» χαρακτήρισε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για πρώτη φορά απόψε.

Την ίδια ώρα, στο φως έρχονται διαρροές για προσχέδιο συμφωνίας εκεχειρίας μεταξύ των δύο πλευρών. Σύμφωνα με τους Financial Times, Ρωσία και Ουκρανία επεξεργάζονται σχέδιο ειρηνευτικής συμφωνίας 15 σημείων στο οποίο περιλαμβάνεται κατάπαυση πυρός και απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, αν το Κίεβο ανακηρύξει την ουδετερότητά του και αποδεχθεί περιορισμούς στις ένοπλες δυνάμεις του.

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνθηκε στο Αμερικανικό Κογκρέσο. Ζήτησε στρατιωτική βοήθεια και αποστολή μαχητικών αεροσκαφών ενώ επανέλαβε το αίτημα για δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία. Ο Ζελένσκι έκανε παραλληλισμό με την επίθεσηςστο Περλ Χάρμπορ το 1941.

Όλες οι εξελίξεις για την Ουκρανία στο liveblog του CNN Greece: