ΚΟΣΜΟΣ

LIVEBLOG - Ουκρανία: Δεκάδες νεκροί στο Μικολάιβ μετά την επίθεση σε στρατόπεδο

LIVEBLOG - Ουκρανία: Δεκάδες νεκροί στο Μικολάιβ μετά την επίθεση σε στρατόπεδο
AP Photo/Felipe Dana

Οι νέες εκκλήσεις Ζελένσκι υπέρ της ειρηνευτικής διαδικασίας, έρχονται την ώρα που η Ρωσία εντείνει τις επιχειρήσεις της σε στρατηγικής σημασίας πόλεις, βάζοντας αμείλικτα στο στόχαστρο -με διάφορους τρόπους- τον άμαχο πληθυσμό της Ουκρανίας. Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει θέσει τέσσερις όρους για να συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο, σύμφωνα με την Άγκυρα.

  • Σφοδρές μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μαριούπολη, γεγονός που εμποδίζει τις προσπάθειες ανάσυρσης επιζώντων από τα χαλάσματα του βομβαρδισμένου -εδώ και δύο ημέρες- θεάτρου. Εκτιμάται ότι παραμένουν παγιδευμένοι τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι, μεταξύ τους παιδιά.
  • Δεκάδες σοροί έχουν ανασυρθεί μετά από χτύπημα σε στρατόπεδο στο Μικολάιβ, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι τα θύματα είναι πάρα πολλά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τουλάχιστον 200 στρατιώτες βρίσκονταν στους κοιτώνες την ώρα της επίθεσης.
  • Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν τις ρωσικές δυνάμεις να λαμβάνουν θέσεις έξω από το Κίεβο, την ώρα που οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι οι δυνάμεις τους έχουν ξανά τον έλεγχο προαστίων της πρωτεύουσας.
  • Η Ρωσία παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε υπερηχητικό πύραυλο για να πλήξει υπόγεια αποθήκη πυρομαχικών στην πόλη Λβιβ, στα δυτικά της Ουκρανίας.
  • Στη Ζαπορίζια τέθηκε σε ισχύ 38ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας.
  • Σε τουλάχιστον 850 υπολογίζονται οι άμαχοι -μεταξύ τους 64 παιδιά- που έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Πολλοί περισσότεροι έχουν τραυματιστεί από τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς.

Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο LIVEBLOG του CNN Greece: