ΚΟΣΜΟΣ

LIVEBLOG: Άκαρπη η προσπάθεια εκκένωσης αμάχων από τη Μαριούπολη - Πάνω από 100.000 εγκλωβισμένοι

LIVEBLOG: Άκαρπη η προσπάθεια εκκένωσης αμάχων από τη Μαριούπολη - Πάνω από 100.000 εγκλωβισμένοι
Άκαρπες οι προσπάθειες του Ερυθρού Σταυρού να δημιουργήσει ανθρωπιστικό διάδρομο για την εκκένωση της πολύπαθης Μαριούπολης AP Photo/Rodrigo Abd

Με μια ματιά:

  • Άκαρπες αποδείχθηκαν οι προσπάθειες απομάκρυνσης των αμάχων στη μαρτυρική Μαριούπολη: Το Σάββατο θα ξεκινήσουν εκ νέου οι προσπάθειες για την εκκένωση των περισσότων από 100.000 εγκλωβισμένων αμάχων της Μαριούπολης, ενώ ακόμη και η παραμικρή ανθρωπιστική βοήθεια παρεμποδίζεται από το να εισέλθει στην ρημαγμένη πόλη.
  • Η Μόσχα κατηγόρησε το Κίεβο ότι έπληξε από αέρος πετρελαϊκές εγκαταστάσεις σε ρωσικό έδαφος, στη συνοριακή πόλη Μπέλγκοροντ. Οι Ουκρανοί έχουν αποφύγει να ξεκαθαρίσουν εάν πραγματοποίησαν ή όχι την επίθεση.
  • Περίπου 200 Ουκρανοί φρουροί του Τσερνόμπιλ κρατούνται αιχμάλωτοι από τις ρωσικές δυνάμεις. Εν τω μεταξύ, σήμερα, πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή αιχμάλωτων στρατιωτών μεταξύ των δύο πλευρών σήμερα.
  • Νέες ρωσικές απειλές: Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Μεντβέντεφ, απείλησε σήμερα ότι η χώρα του δεν αποκλείεται να σταματήσει τις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων προς τα μη φιλικά προς τη Ρωσία κράτη.
  • Συνεχίζονται οι συνομιλίες: Ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων της Ουκρανίας με τη Ρωσία θα συνεχιστεί διαδικτυακά την 1η Απριλίου. Ωστόσο, ο Andriy Yermak, επικεφαλής του επιτελείου του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι, δήλωσε στο CNNi ότι δεν είναι πολύ αισιόδοξοι μετά τις διπλωματικές διαπραγματεύσεις στην Κωνσταντινούπολη.

Όλες οι εξελίξεις στο live blog του CNN Greece: