ΚΟΣΜΟΣ

LIVEBLOG: «Μπλόκο» στις εκκενώσεις αμάχων από την Μαριούπολη – Πυραυλική επίθεση στην Οδησσό

LIVEBLOG: «Μπλόκο» στις εκκενώσεις αμάχων από την Μαριούπολη – Πυραυλική επίθεση στην Οδησσό
Καπνός σκεπάζει τον ουρανό μετά από βομβαρδισμό στην Οδησσό, Ουκρανία, Κυριακή, 3 Απριλίου 2022 (AP Photo/Petros Giannakouris)

Πεδίο άγριων ρωσικών επιθέσεων παραμένει η ανατολική Ουκρανία με νέες απώλειες αμάχων να προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες και τους Ουκρανούς να ανακοινώνουν μικρές «νίκες» τόσο σε επιχειρησιακό όσο και στρατηγικό επίπεδο. 

Με μια ματιά:

  • Πυραυλική επίθεση σημειώθηκε στην Οδησσό, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι οποίες κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες. Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Suspilne της Ουκρανίας επικαλούμενος τη νότια στρατιωτική διοίκηση, μεταδίδει ότι από την επίθεση έχει καταστραφεί ένα θρησκευτικό κτήριο.
  • Νωρίτερα, ρωσική επίθεση με ρουκέτα είχε πλήξει μια στρατηγικής σημασίας γέφυρα στις εκβολές του Δνείστερου στην περιοχή της Οδησσού της νοτιοδυτικής Ουκρανίας, δήλωσαν οι τοπικές αρχές.
  • Οι προσπάθειες απομάκρυνσης περισσότερων αμάχων από το κατεστραμμένο λιμάνι της Ουκρανίας Μαριούπολη έχουν καθυστερήσει.
  • Κάποιοι δεκάδες άμαχοι κατάφεραν να εκκενώσουν το αποκλεισμένο εργαστάσιο χάλυβα της Αζοφστάλ, στο οποίο περίπου 1.000 πολίτες καθώς και στρατιώτες παραμένουν εγκλωβισμένοι εδώ και εβδομάδες.
  • Οι υπουργοί Ενέργειας των 27 συνεδριάζουν εκτάκτως σήμερα, τκαθώς η ΕΕ πασχίζει να συντονίσει τις επόμενες κινήσεις της μετά τη διακοπή των παραδόσεων αερίου από τη Ρωσία σε κάποια κράτη μέλη.
  • Οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας ανακοίνωσαν πώς εξάρθρωσαν κύκλωμα ρώσων κατασκόπων, ένας εκ των οποίων εργαζόταν στο ουκρανικό γενικό επιτελείο.
  • Το Κίεβο ανακοίνωσε πως απωθήθηκαν ρωσικές επιθέσεις στη Ζαπορίζια

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις στην Ουκρανία μέσα από το CNN Greece: