ΚΟΣΜΟΣ

LIVEBLOG: Εκρήξεις σημειώθηκαν στη Λβιβ - Σφοδροί βομβαρδισμοί στο Αζοφστάλ

LIVEBLOG: Εκρήξεις σημειώθηκαν στη Λβιβ - Σφοδροί βομβαρδισμοί στο Αζοφστάλ
Οι πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν μια φωτιά μετά από έκρηξη στο Κίεβο της Ουκρανίας την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022 (AP Photo/Emilio Morenatti)

Με μια ματιά:

  • Νέες επιθέσεις καταγράφονται ενάντια στο εργοστάσιο της Αζοφστάλ, στη μαρτυρική Μαριούπολη, μετά την απομάκρυνση μερικών δεκάδων αμάχων, όπως αναφέρει Ουκρανός αξιωματούχος.
  • Στη Ζαπορίζια έφτασαν σήμερα με ασφάλεια περίπου 101 άνθρωποι που απομακρύνθηκαν από το εργοστάσιο χαλυβουργίας του Αζοφστάλ, ανακοίνωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ.
  • Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων σε αντίποινα για "εχθρικές ενέργειες ορισμένων ξένων κρατών και διεθνών οργανισμών", ανέφερε σήμερα το Κρεμλίνο.
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται σήμερα να υποβάλει προς έγκριση στα κράτη-μέλη της ΕΕ το 6ο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα σχέδιο για σταδιακό εμπάργκο στις εισαγωγές αργού πετρελαίου από τη Ρωσίας μέχρι το τέλος του έτους.
  • Να σταματήσει η Δύση να προμηθεύσει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία και να ασκήσει πίεση στο Κίεβο με στόχο την αποκλιμάκωση των εχθροπραξιών, ζήτησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν από τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια δίωρης επικοινωνίας που είχαν σήμερα, Τρίτη, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.
  • Αμερικανικές πηγές ανέφεραν σήμερα ότι η Ρωσία στοχεύει να προσαρτήσει το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ έως τα μέσα Μαΐου αλλά και να επιτύχει τη δημιουργία ειδικού καθεστώτος στη Χερσώνα.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις στην Ουκρανία λεπτό προς λεπτό μέσα από το live του CNN Greece: