ΚΟΣΜΟΣ

LIVEBLOG: Ρωσικά χτυπήματα στη Λβιβ και καταγγελίες για βομβαρδισμό ρωσικού χωριού στα σύνορα

LIVEBLOG: Ρωσικά χτυπήματα στη Λβιβ και καταγγελίες για βομβαρδισμό ρωσικού χωριού στα σύνορα
Άντρας οδηγεί το ποδήλατό του λίγο έξω από το Κίεβο EPA/SERGEY KOZLOV

Την 81η ημέρα του μετράει ο πόλεμος στην Ουκρανία με την κατάσταση στο Ντονμπάς να παραμένει «δύσκολη» και τις ρωσικές δυνάμεις να συνεχίζουν τις επιθέσεις τους στη Λβιβ και άλλες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας. 

Με μια ματιά:

  • Τη βεβαιότητά τους ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ εκφράζουν από το Βερολίνο οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών - μελών, παρά τις ενστάσεις της Τουρκίας.
  • «Στην 80ή ημέρα της ολομέτωπης εισβολής φαίνεται παρανοϊκό, αλλά οι Ρώσοι δεν σταματούν τις προσπάθειες να αναδείξουν κάποιο είδος νίκης», δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου ο Ουκρανός πρόεδρος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.
  • Μακριά από το πεδίο της μάχης, η Ουκρανία κατέκτησε την πρώτη θέση στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision, με το αποτέλεσμα να θεωρείται ως ένα έμπρακτο μήνυμα στήριξης στον λαό της εμπόλεμης χώρας. «Το θάρρος μας εντυπωσιάζει τον κόσμο, η μουσική μας κατακτά την Ευρώπη», ήταν το μήνυμα του Ουκρανού προέδρου μετά τη νίκη ενώ το αποτέλεσμα σχολίασε και ανώτερος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ.

Παρακολουθήστε τις εξελίξεις στην Ουκρανία λεπτό προς λεπτό μέσα από το live του CNN Greece: