ΚΟΣΜΟΣ

LIVEBLOG: Σφοροκοπείται το Ντονμπάς - Καμία κατάπαυση πυρός με παράδοση οποιασδήποτε περιοχής

LIVEBLOG: Σφοροκοπείται το Ντονμπάς - Καμία κατάπαυση πυρός με παράδοση οποιασδήποτε περιοχής
Ένας Ουκρανός στρατιώτης πυροβολεί ένα αντιαρματικό όπλο NLAW κατά τη διάρκεια άσκησης στην Επιχείρηση Κοινών Δυνάμεων, στην περιοχή του Ντόνετσκ, στην ανατολική Ουκρανία, στις 15 Φεβρουαρίου 2022 (Φωτογραφία αρχείου) (AP Photo/Vadim Ghirda, File)

Με μια ματιά:

  • Σε ισόβια καταδικάστηκε ο 21χρονος Ρώσος στρατιώτης, στην πρώτη δίκη που διεξάχθηκε στο Κίεβο για εγκλήματα πολέμου μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
  • Η κατάσταση γίνεται «ολοένα πιο δύσκολη» για τους Ουκρανούς στο Ντονμπάς, στον ανατολικό τομέα της χώρας, όπου τα ρωσικά στρατεύματα βομβαρδίζουν το Σεβεροντονιέτσκ «24 ώρες το 24ωρο».
  • Ο επικεφαλής της αποσχισθείσας από την Ουκρανία αυτόκλητης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» δήλωσε πως οι μαχητές, που παραδόθηκαν στη χαλυβουργία Αζοφστάλ της Μαριούπολης, θα δικαστούν στην αποσχισθείσα περιφέρεια.
  • Περίπου 100 Ουκρανοί πεθαίνουν κάθε μέρα στα ανατολικά της χώρας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
  • Η Ουκρανία έχει διαμηνύσει ότι δεν θα συμφωνήσει σε καμία κατάπαυση πυρός που θα συνιστά παράδοση οποιασδήποτε περιοχής στη Ρωσία.
  • «Μέγιστες κυρώσεις» κατά της Ρωσίας ζήτησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο οποίος μίλησε τη Δευτέρα με βιντεοσύνδεση σε συνάντηση ηγετικών στελεχών από τον διεθνή χώρο των επιχειρήσεων, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. Μόνο αυτό θα αποτρέψει τη Ρωσία, και οποιαδήποτε άλλη χώρα, από το να ξεκινήσει έναν απρόκλητο πόλεμο στη γείτονά της, τόνισε ο Ζελένσκι.

  • Για ένα ρεκόρ που ποτέ δεν θα έπρεπε να είχε ξεπεραστεί κάνει λόγο ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών κατά την ανακοίνωσή του ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ώθησε, για πρώτη φορά, τον αριθμό των ανθρώπων που ξεριζώθηκαν βίαια από τον τόπο τους να σπάσει το φράγμα των εκατό εκατομμυρίων σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται για 89η ημέρα.

Παρακολουθήστε τις εξελίξεις στην Ουκρανία μέσα από το live του CNN Greece: