ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: 28 drone καμικάζι σφυροκόπησαν το Κίεβο – Τρεις νεκροί και τραυματίες (liveblog)

Ουκρανία: 28 drone καμικάζι σφυροκόπησαν το Κίεβο – Τρεις νεκροί και τραυματίες (liveblog)
Συναγερμός έχει σημάνει από τα ξημερώματα στο Κίεβο AP Photo/Vadym Sarakhan

Μια εβδομάδα μετά τα εκτεταμένα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα στο Κίεβο, η ουκρανική πρωτεύουσα συγκλονίζεται και πάλι από το πρωί της Δευτέρας από πολλές επιθέσεις από καμικάζι drone, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας πλήγματα σημειώθηκαν και στη Ζαπορίζια, το Χάρκοβο, το Ντνιπροπετρόφσκ ενώ αναφορές υπάρχουν για επίθεση και στην Οδησσό, όπου έχει ενεργοποιηθεί ο συναγερμός για αεροπορική επιδρομή. 

Ο δήμαρχος της πόλης, Βιτάλι Κλίτσκο κάλεσε τον κόσμο να παραμείνει στα καταφύγια καθώς τα drone έχουν πέσει πάνω σε πολυκατοικίες και κοντά στον κρατικό σιδηρόδρομο της πόλης.

Για την ώρα υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον τρεις νεκρούς στην πρωτεύουσα, όπου εκτυλίσσονται σκηνές πανικού.

Με αφορμή της νέες επιθέσεις, η Ουκρανία ζητά από τη Δύση περισσότερα συστήματα αεροάμυνας καθώς φαίνεται πως δεν μπορούν να καταρρίψουν τα όπλα αυτά.

Το Κίεβο και πολλοί από τους δυτικούς του συμμάχους έχουν κατηγορήσει τη Μόσχα ότι χρησιμοποιεί drones ιρανικής κατασκευής για τις επιθέσεις του στην Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες.

Το ζήτημα πρόκειται να συζητηθεί από τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ σήμερα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο.

Live όλες οι εξελίξεις στο live blog του CNN Greece: