ΚΟΣΜΟΣ

Από καρδιακή ανεπάρκεια και σηψαιμία λόγω e-coli πέθανε ο Χιου Χέφνερ

Από καρδιακή ανεπάρκεια και σηψαιμία λόγω e-coli πέθανε ο Χιου Χέφνερ
REUTERS

Από ανακοπή καρδιάς και αναπνευστική ανεπάρκεια πέθανε ο Χιου Χέφνερ, ενώ όπως δείχνει το πιστοποιητικό του θανάτου του, είχε προσβληθεί από το βακτήριο e-coli και παρουσίαζε σηψαιμία (δηλητηρίαση αίματος) για έξι μέρες πριν από τον θάνατό του στις 27 Σεπτεμβρίου.

Όπως ανέφερε ο γιατρός, το βακτήριο από το οποίο προσβλήθηκε ο 91χρονος ιδρυτής του Playboy, ήταν επιθετικό και ανθεκτικό στα φάρμακα.

Ωστόσο, το τμήμα δημόσιας υγείας του Λος Αντζελες δεν μπόρεσε να καθορίσει τον τρόπο που ο Χέφνερ προσβλήθηκε από τα θανατηφόρα βακτήρια. Ο Χέφνερ πέθανε στην έπαυλή του στο Λος Άντζελες και η ταφή του έγινε το Σάββατο σε μια ιδιωτική τελετή, στην οποία παραβρέθηκαν μόνο μέλη της οικογένειάς του.

Την Δευτέρα, η σύζυγός του Κρίσταλ έκανε την πρώτη της δήλωση από το θάνατό του: «Έχω συγκλονιστεί. Ακόμα δεν το πιστεύω, είπε στο περιοδικό People. «Μου έδωσε ζωή. Μου έδωσε κατεύθυνση. Με δίδαξε καλοσύνη. Αισθάνομαι αιώνια ευγνώμων που ήμουν δίπλα του, κρατώντας το χέρι του και λέγοντάς του πόσο τον αγαπώ. Άλλαξε τη ζωή μου, με έσωσε. Με έκανε να νιώθω αγάπη κάθε μέρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ