ΚΟΣΜΟΣ

Σοκάρει βίντεο που καταγράφει την αιχμαλωσία ελεφάντων

Σοκάρει βίντεο που καταγράφει την αιχμαλωσία ελεφάντων
Youtube/Guardian Wires

Συγκλονίζει βίντεο που καταγράφει την διαδικασία αιχμαλωσίας νεαρών σε ηλικία ελεφάντων στη Ζιμπάμπουε προκειμένου να μεταφερθούν για νόμιμη πώλησή σε ζωολογικούς κήπους της Κίνας.

Το αποκλειστικό βίντεο που ήρθε στα χέρια της βρετανικής εφημερίδας, The Guardian, καταγράφει τα στάδια αιχμαλωσίας πέντε ελεφάντων, που ζούσαν στο εθνικό πάρκο Hwange.

Τέτοιου είδους αιχμαλωσίες κρατιούνται όσο πιο μυστικές γίνεται. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι συνηθισμένη σε αυτές τις περιπτώσεις.

Αρχικά εντοπίζεται το κοπάδι. Στη συνέχεια από ένα ελικόπτερο επιλέγονται οι νεαρότεροι ελέφαντες, τους οποίους στοχεύουν με ηρεμιστικό πιστόλι με σκοπό να τους κοιμίσουν. Μόλις ο ελέφαντας καταρρεύσει, ο πιλότος κάνει χαμηλές πτήσεις στην περιοχή ώστε να θορυβηθεί το υπόλοιπο κοπάδι και να κρατηθεί σε απόσταση από το πεσμένο ζώο. Όταν τα πράγματα ηρεμήσουν, μια ομάδα που βρίσκεται στο έδαφος προσεγγίζει τους αναίσθητους ελέφαντες, τους δένει και τους τραβά πάνω σε τρέιλερ για να μεταφερθούν.

Στο βίντεο καταγράφεται η στιγμή που η ομάδα επιχειρεί να αιχμαλωτίσει τον ελέφαντα

Στα πλάνα βλέπουμε έναν μικρό θηλυκό ελέφαντα, περίπου 5 ετών, να στέκεται πάνω στο τρέιλερ ενώ το σώμα του είναι δεμένο στο όχημα με δύο σχοινιά. Το ζώο, που εξακολουθεί να είναι ζαλισμένο από την αναισθησία, αδυνατεί να καταλάβει τις οδηγίες των ανθρώπων γύρω του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αρχίζουν να το σπρώχνουν και να το τραβούν από την προβοσκίδα και την ουρά ενώ του πατούν επανειλημμένα το κεφάλι με τις μπότες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ