ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Σε κρίσιμη κατάσταση ο ηγέτης της αλ Νούσρα μετά από ρωσική επιδρομή

Συρία: Σε κρίσιμη κατάσταση ο ηγέτης της αλ Νούσρα μετά από ρωσική επιδρομή
REUTERS/Erik De Castro/φωτογραφια αρχείου

Σοβαρά τραυματισμένος είναι ο ηγέτης του Ταχρίρ αλ Σαμ στη Συρία, μιας ομάδας ανταρτών που σχηματίστηκε από την ένωση πολλών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και το Μέτωπο αλ Νούσρα, έπειτα από αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησε η ρωσική αεροπορία κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν δώδεκα τοπικοί διοικητές της οργάνωσης.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας η αεροπορική επιδρομή σημειώθηκε μόλις έγιναν γνωστές οι πληροφορίες για τον τόπο και τον χρόνο του ραντεβού που όρισαν ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της Αμπού Μοχάμαντ αλ Γκολανι, αρχηγός του Μετώπου αλ Νούσρα πριν την συγχώνευση και τη δημιουργία του Ταχριρ αλ Σαμ.

«Αποτέλεσμα της επιδρομής ήταν να τραυματιστεί πολύ σοβαρά ο αρχηγός της αλ Νούσρα», είπε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασέκοβ, σημειώνοντας πως ο Αμπού Μοχάμαντ αλ Γκολανι φέρει πολλά και σοβαρά τραύματα, έχει χάσει το ένα του χέρι και η κατάστασή του είναι κρίσιμη.

Από την επιδρομή σκοτώθηκαν 12 τοπικοί διοικητές της Αλ Νούσρα καθώς και περίπου 50 φρουροί.

Σημειώνεται πως το Μέτωπο αλ Νούσρα, άλλοτε παρακλάδι της αλ Κάιντα, έκοψε πρόσφατα τους δεσμούς του με την οργάνωση και αυτοπροσδιορίστηκε, ενώ ορίστηκε επικεφαλής της συμμαχίας Ταχρίρ αλ Σαμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ