ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: 18 νεκροί επίθεση καμικάζι στην είσοδο χώρου λατρείας

Πακιστάν: 18 νεκροί επίθεση καμικάζι στην είσοδο χώρου λατρείας
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Mohsin Raza

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν από επίθεση βομβιστή καμικάζι μπροστά σε χώρο λατρείας σουφιστών στο Μπαλουχιστάν στο νοτιοδυτικό Πακιστάν.

Η επίθεση συνέβη την ώρα που μεγάλος αριθμών πιστών είχε συγκεντρωθεί στην επαρχία Γκαντάουα της περιοχής Τζαλ Μαγκσί πενθώντας το θάνατο ενός τοπικού πνευματικού ηγέτη.

«Ένας βομβιστής κακιμάζι πυροδότησε τον εκρηκτικό του μηχανισμό σκοτώνοντας 18 ανθρώπους, ανάμεσά τους τρία παιδιά, κάτω των 12 ετών και δύο αστυνομικούς, τραυματίζοντας τουλάχιστον 27 ακόμη. Οι 14 εξ αυτών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο βομβιστής συνελήφθη από αστυνομικούς που περιφρουρούσαν το χώρο λατρείας », δήλωσε ο Ακμπάρ Χαριφάλ, αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι σοβαρά τραυματίες μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στην επαρχία Σινδ, εξαιτίας της έλλειψης επαρκών ιατρικών εγκαταστάσεων στο Μπαλουχιστάν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεσης, αλλά αυτονομιστές έχουν επανειλημμένα εξαπολύσει επιθέσεις ενάντια στην σιιτική μειονότητα, καθώς και σε μέλη δυνάμεων ασφαλείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ