ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρόεδρος της Disney για την επίθεση στο Λας Βέγκας: Θα έπρεπε να είμαστε εξοργισμένοι

Ο πρόεδρος της Disney για την επίθεση στο Λας Βέγκας: Θα έπρεπε να είμαστε εξοργισμένοι
Φωτογραφία αρχείου REUTERS

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Disney, Ρόμπερτ Ίγκερ, μίλησε για την ένοπλη βία, μετά την πολύνεκρη επίθεση στο Λας Βέγκας που άφησε πίσω της 59 νεκρούς και 500 τραυματίες.

Ο Ρόμπερτ Ίγκερ έκανε λόγο για «ανθρώπινη τραγωδία τεράστιων διαστάσεων» που αντιπροσωπεύει εθνική κρίση.

Η Αμερική πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημά της με την ένοπλη βία, τόνισε και αναφέρθηκε σε μία σειρά ένοπλων επιθέσεων στις ΗΠΑ, όπως την επίθεση στο σχολείο Σάντι Χουκ στο Νιουτάουν, στο Κονέκτικατ το 2012 και την περσινή επίθεση στο νυχτερινό κέντρο Pulse στο Ορλάντο της Φλόριντα. Αυτές οι επιθέσεις δεν επέφεραν μεγάλες αλλαγές στη νομοθεσία.

«Θα έπρεπε να είμαστε εξοργισμένοι» δήλωσε ο Ίγκερ από το βήμα του New Establishment Summit του Vanity Fair, τη σύνοδο που συγκεντρώνει τιτάνες επιχειρήσεων, μεγιστάνες ψυχαγωγίας και ηγέτες τεχνολογίας στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

«Σήμερα, σε αυτή την εποχή εξοργιζόμαστε όταν ένας αθλητής δεν στέκεται όρθιος για τον εθνικό ύμνο - πού είναι η οργή εδώ;», ανέφερε ο επικεφαλής της Disney, τονίζοντας:

Δεν νομίζω ότι πρόκειται για πολιτική. Νομίζω ότι είναι μια τεράστια κρίση για τη χώρα μας... Έχουμε το χειρότερο ρεκόρ στον σύγχρονο κόσμο όσον αφορά την ένοπλη βία και τους θανάτους από όπλα. Πρέπει να απαιτήσουμε διάλογο γι αυτό το θέμα από τους πολιτικούς μας και να ζητήσουμε αποτελεσματική δράση με στόχο να σταματήσουν να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα.

Η τραγωδία της αιματηρής ένοπλης επίθεσης στο Λας Βέγκας έπληξε και τη Disney. Μία υπάλληλος της εταιρείας σκοτώθηκε στην επίθεση και μία τραυματίστηκε σοβαρά . Σε δήλωσή του που δημοσιεύθηκε μετά την επίθεση ο Ίγκερ ανέφερε:

Οι καρδιές μας είναι με όσους έχουν επηρεαστεί από τα τραγικά γεγονότα στο Λας Βέγκας – με τα θύματα της βίας, τους αυτόπτες μάρτυρες και τους φίλους και τις οικογένειες που πενθούν τους αγαπημένους τους.

Είμαστε βαθιά θλιμμένοι για την απώλεια ενός δικού μας ανθρώπου σε αυτή την αδίστακτη και παράλογη πράξη. Η Κάρι Μπαρνέτ ήταν μέλος της ομάδας μαγείρων της Disney California Adventure για 10 χρόνια και ήταν αγαπητή στους φίλους και τους συναδέλφους της. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά της, όπως και η υποστήριξή μας, κατά τη διάρκεια αυτής της εξαιρετικά δύσκολης περιόδου. Ένα άλλο αξιόλογο μέλος της Disney, η Τζέσικα Μίλαμ, τραυματίστηκε επίσης σοβαρά και προσευχόμαστε για την ανάρρωσή της. Είναι μία περίοδος δοκιμασίας όχι μόνον για μας, αλλά για τόσους πολλούς ανθρώπους.

Περίπου 70 εργαζόμενοι στη Disney βρίσκονταν στο Λας Βέγκας την ώρα της επίθεσης, πολλοί από τους οποίους παρακολουθούσαν τη συναυλία του τραγουδιστή της κάντρι Τζέισον Άλντιν, όταν ο 64χρονος δράστης άνοιξε πυρ προς το πλήθος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ