ΚΟΣΜΟΣ

Άστεγος εκλιπαρεί τον δικαστή να τον στείλει φυλακή για να περάσει «κάπου ζεστά τα γενέθλιά του»

Άστεγος εκλιπαρεί τον δικαστή να τον στείλει φυλακή για να περάσει «κάπου ζεστά τα γενέθλιά του»
gazettelive.co.uk/

Ένας άστεγος άντρας εμφανίστηκε στο δικαστήριο του Teesside  ζητώντας από την έδρα να τον στείλει στη φυλακή  ώστε να ξυπνήσει σε ένα ζεστό μέρος την επομένη που ήταν τα γενέθλιά του.

 

Πρόκειται για τον 23χρονο Bradley Grimes ο οποίος μεγάλωσε σε ανάδοχες οικογένειες και ιδρύματα από τα εφτά του. Ο νεαρός που πάσχει από αυτισμό και έχει όγκο στον εγκέφαλο, τους έξι τελευταίους μήνες ζει στους δρόμους του Middlesborough.

Ο Grimes εμφανίστηκε στις 2 Οκτωβρίου στο δικαστήριο της πόλης, με τις τρεις σακούλες που χωρούν όλα του τα υπάρχοντα, αλλά και την εκπρόσωπο των κοινωνικών υπηρεσιών της πόλης στο πλευρό του, αναφέρει δημοσίευμα της Evening Gazette.

«Η δική του ιστορία είναι μια πολύ δυσάρεστη υπόθεση», είπε εκείνη, «δεν υπάρχει όμως εύκολη λύση. Τουλάχιστον στη φυλακή θα ξυπνήσει κάπου ζεστά στα γενέθλιά του και θα φάει κι ένα πιάτο φαΐ», είπε η κοινωνικός λειτουργός στο δικαστήριο.

Ο νεαρός απευθυνόμενος στην έδρα είπε πως έχει παραβιάσει τους όρους της αναστολής του, για δυο παλαιότερες ποινές για αντικοινωνική συμπεριφορά, κι έτσι έπρεπε να τον στείλει στη φυλακή.

Η δικηγόρος του Aisha Wadoodi, δήλωσε με τη σειρά της στο δικαστήριο πως «είναι άστεγος για την ώρα και μου ζήτησε να κινηθεί η διαδικασία για την ενεργοποίηση της ποινής του. Ο μόνος λόγος που ζητά κάτι τέτοιο είναι γιατί έχει βρεθεί σε δεινή κατάσταση μη έχοντας σπίτι».

Ο δικαστής Simon Bourne-Arton ανέβαλε τη δίκη για της 9 Οκτωβρίου και διέταξε τη φυλάκιση του Grimes. Έτσι πέρασε τα 24α του γενέθλια πίσω από τα κάγκελα, όπως ακριβώς το είχε ευχηθεί.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ