Για φιλανθρωπικούς σκοπούς έργα του Άι Γουέι Γουέι στο eBay
Ο Κινέζος καλλιτέχνης και ακτιβιστής Άι Γουέι Γουέι – γλυπτά του οποίου πωλήθηκαν το 2015 για 28,6 εκατομμύρια δολάρια – πουλά τώρα έργα του στο eBay, για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Τιμή εκκίνησης, 100 δολάρια.
Στα έργα αυτά περιλαμβάνεται η «Οδύσσεια», μια γκραβούρα 61 επί 91 εκατοστών στην οποία απεικονίζεται η παγκόσμια κατάσταση των προσφύγων «στο στυλ μιας ελληνο-ρωμαϊκής ζωφόρου», σε 1.000 αντίτυπα, με τιμή 100 δολάρια το ένα.
Το άλλο έργο είναι το «Χέρι του Καλλιτέχνη»: σε γλυπτό, το χέρι του Άι Γουέι Γουέι με σηκωμένο το μεσαίο δάχτυλο (πάλι 1.000 αντίγραφα, με τιμή αυτή τη φορά 675 δολάρια το ένα).
Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα υποστηρίξουν την έκθεση «Οι Καλοί Φράχτες Κάνουν Τους Καλούς Γείτονες» του Κινέζου καλλιτέχνη, την οποία οργανώνει το Public Art's Fund σε περισσότερα από 300 σημεία στη Νέα Υόρκη, μεταξύ 12 Οκτωβρίου 2017 και 11 Φεβρουαρίου του 2018.
Η Ρωσία προσφέρει στην Σερβία την κατασκευή πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας
14:21
Ποινική δίωξη στον 72χρονο μάνατζερ μοντέλων που συνελήφθη μετά από καταδίωξη στην Κηφισιά
14:17
Επέστρεψαν οι ακάλυπτες επιταγές στο λιανεμπόριο - «Καμπανάκι» από την ΕΣΕΕ
14:16
Από μία κωμόπολη ξεκινά η Γερμανία την «απεξάρτηση» των μαθητών από τα social media - Tα πρώτα αποτελέσματα
14:03