ΚΟΣΜΟΣ

Κιμ Γιονγκ Ουν: Το πυρηνικό πρόγραμμα της Β. Κορέας εγγυάται την κυριαρχία της χώρας

Κιμ Γιονγκ Ουν: Το πυρηνικό πρόγραμμα της Β. Κορέας εγγυάται την κυριαρχία της χώρας
KCNA/via REUTERS

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, χαρακτήρισε το πυρηνικό του πρόγραμμα ως «ισχυρό μέσο αποτροπής», το οποίο εγγυάται την κυριαρχία της χώρας του, σύμφωνα με σημερινή αναφορά των κρατικών ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας.

Η δήλωση αυτή, έγινε λίγες ώρες μετά από την δήλωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που υποστήριξε ότι: “ένα μόνο πράγμα θα δουλέψει” στην επίλυση του προβλήματος, με την διεθνώς απομονωμένη χώρα.

«Οι πρόεδροι και οι κυβερνήσεις τους συνομιλούσαν με τη Βόρεια Κορέα για 25 χρόνια, συμφωνίες έκλεισαν και τεράστια χρηματικά ποσά δόθηκαν» επισήμανε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ένα tweet.

«… Δεν είχαν αποτέλεσμα, οι συμφωνίες παραβιάστηκαν προτού καν το μελάνι στεγνώσει, γελοιοποιώντας τους Αμερικανούς διαπραγματευτές. Συγγνώμη, αλλά μονάχα ένα πράγμα θα έχει αποτέλεσμα!», σημείωσε.

Ο Τραμπ, δεν διευκρίνισε σε τι ακριβώς αναφερόταν. Στο παρελθόν, πάντως, έχει δηλώσει ότι οι ΗΠΑ θα καταστρέψουν τη Βόρεια Κορέα εφόσον αυτό χρειαστεί προκειμένου να προστατευτούν οι ίδιες και να προστατεύσουν τους συμμάχους τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ