ΚΟΣΜΟΣ

Αποτρόπαιες φωτό του πιλότου του μαχητικού που κατερρίφθη

Αποτρόπαιες φωτό του πιλότου του μαχητικού που κατερρίφθη
Twitter

Το ματωμένο κορμί ενός εκ των πιλότων του ρωσικού μαχητικού που κατερρίφθη από την Τουρκία χθες απεικονίζεται σε φωτογραφικό υλικό σύμφωνα με ισχυρισμούς των Σύρων ανταρτών.

Νέες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα φαίνεται πως δείχνουν το νεκρό πιλότο να είναι ξαπλωμένος στο πίσω μέρος μικρού φορτηγού.

Οι αποτρόπαιες εικόνες δείχνουν έναν ματωμένο άντρα με τα περισσότερα ρούχα του να έχουν βγει ή να έχουν σκιστεί.

Άλλες δείχνουν ένα θρησκευτικό περιδέραιο και άλλο ένα αντικείμενο της στρατιωτικής του εξάρτησης με κείμενο στα ρωσικά.

Η δημοσίευση των φωτογραφιών έρχεται την ώρα που ηγέτες ανά τον κόσμο απευθύνουν εκκλήσεις για ηρεμία από τη στιγμή που το περιστατικό απείλησε να πυροδοτήσει διεθνή κρίση.

Πηγή: Sun

Πηγή: Sun

Ο ένας από τους δύο ρώσους πιλότους του Su-24 το οποίο κατερρίφθη χθες από την Τουρκία διασώθηκε από συριακές και ρωσικές ειδικές δυνάμεις, ανακοίνωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

"Ο ένας πιλότος τραυματίσθηκε όταν έπεσε με το αλεξίπτωτο και σκοτώθηκε με άγριο τρόπο στο έδαφος από τους τζιχαντιστές στην περιοχή και ο δεύτερος κατόρθωσε να αποδράσει και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, περισυνελέγη από τον συριακό στρατό και πρέπει να μεταφέρεται στην ρωσική αεροπορική βάση", δήλωσε νωρίτερα ο πρέσβης της Ρωσίας στο Παρίσι, Αλεξάντρ Ορλόφ μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.

"Η επιχείρηση ήταν επιτυχής. Ο πιλότος επαναπατρίστηκε στη βάση μας" στο Χμέιμιμ της Συρίας, δήλωσε ο ρώσος υπουργός Άμυνας, Σόιγκου, τον οποίο επικαλούνται τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο Σόιγκου ευχαρίστησε "όλους τους άνδρες του ρωσικού στρατού που πήραν τεράστια ρίσκα κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας" για να σώσουν τον πιλότο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ