Νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας προβλέπει το Εθνικό Κόμμα
Ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας προανήγγειλε την Τρίτη ότι θα διεξαχθεί ένα νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία από το Ηνωμένο Βασίλειο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το πότε θα γίνει αυτό.
Ο Άνγκους Ρόμπερτσον, ο οποίος δεν επανεξελέγη βουλευτής στις εκλογές του Ιουνίου, μιλούσε σε ένα συνέδριο και αναφερόταν γενικά στις εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στη χώρα. Όπως είπε, ένα νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία θα μπορούσε να οργανωθεί πριν από τις επόμενες εκλογές για την ανανέωση του σκωτικού κοινοβουλίου που είναι προγραμματισμένες για το 2021.
Το 2014, στο δημοψήφισμα που είχε διεξαχθεί τότε στη Σκωτία, οι πολίτες απέρριψαν την πρόταση για ανεξαρτησία από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Μητσοτάκης από εκδήλωση για την οδική ασφάλεια: Στόχος να φτάσουμε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο (vid)
14:36
Διεθνής Ομοσπονδία Πιλότων: Οι κυβερνήτες να αποφασίζουν αν θα πετούν πάνω από εμπόλεμες ζώνες
14:30
Δήμος Αθηναίων: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στη Βασιλίσσης Όλγας
14:25
Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ ο Αντώνης Σαουλίδης με «αιχμές» κατά της ηγεσίας του κόμματος
14:25