ΚΟΣΜΟΣ

Μινεσότα: 60χρονος ζούσε επί ένα χρόνο με τα πτώματα της μητέρας και του αδελφού του

Μινεσότα: 60χρονος ζούσε επί ένα χρόνο με τα πτώματα της μητέρας και του αδελφού του
Reuters/File

«Ήμουν τραυματισμένος. Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου;».  Αυτά είναι τα λόγια ενός άνδρα από τη Μινεσότα των ΗΠΑ, που ζούσε επί ένα χρόνο, περίπου, με τα αποσυντεθημένα πτώματα της μητέρας και του δίδυμου αδελφού του, ισχυριζόμενος ότι δεν μπορούσε να πάει στις Αρχές και να αναφέρει τον θάνατό τους.

Στον 60χρονο Κουέφνερ, απαγγέλθηκαν κατηγορίες αυτή τη βδομάδα για το λόγο αυτό καθώς και ότι μετέφερε το άψυχο σώμα του αδελφού του, από το σημείο που είχε χάσει τη ζωή του. Ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής, δήλωσε, όπως αναφέρει ο Independent ότι οι συγγενείς του πέθαναν από φυσικά αίτια, το 2015.

Λίγους μόλις μήνες μετά τον θάνατό τους, ο Κουέφνερ έγραψε μια κάρτα Χριστουγέννων στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, ισχυριζόμενος πως η μητέρα και ο αδελφός του ήταν άρρωστοι, δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με κανέναν και δεν ήθελαν επισκέπτες.

Η αστυνομία δεν γνώριζε για τα πτώματα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν ένας γείτονας κατήγγειλε ότι είχε καιρό να δει δραστηριότητα από το σπίτι, ενώ αυτό φαινόταν εξωτερικά παραμελημένο.

Ο 60χρονος δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο ότι η 94χρονη μητέρα του, Εβελίν, πέθανε τον Αύγουστο του 2015 και ο αδελφός του Ρίτσαρντ, κάποιους μήνες αργότερα.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, από την ηλικιωμένη είχε μείνει μόνο ο σκελετός, ενώ το σώμα του αδελφού του ήταν «μουμιοποιημένο».

«Δεν είμαι κανένας τρελός. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαι, αλλά δεν είμαι. Τους αγαπούσα», λέει χαρακτηριστικά στο AFP.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως τα χρήματα της κοινωνικής ασφάλισης και το επίδομα αναπηρίας των δύο μελών της οικογένειάς του αποστέλλονταν κανονικά στους λογαριασμούς τους, ωστόσο, ο ίδιος δεν είχε πειράξει τα χρήματα αυτά.

Οι τοπικές Αρχές, αποφάσισαν να του επιβάλλουν ποινικές ευθύνες, για να τον βοηθήσουν να λάβει ψυχολογική υποστήριξη, η οποία προσφέρεται από το δικαστικό σύστημα.

«Έβλεπα την μητέρα μου να πεθαίνει. Πάντα έλεγε πως ήθελε να πεθάνει στο σπίτι της. Δεν είχε κάνει σχέδια για την κηδεία της», καταλήγει ο 60χρονος, υποστηρίζοντας πως δεν χρειάζεται κάποια βοήθεια.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ





ΔΗΜΟΦΙΛΗ