«Πάγωσαν» οι Καταλανοί στο άκουσμα της ομιλίας Πουτζντεμόντ (pics)
Χιλιάδες κόσμου είχε συγκεντρωθεί στους δρόμους της Βαρκελώνης προκειμένου να ακούσει την ομιλία του προέδρου της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόντ, αναμένοντας εάν τελικά θα ανακηρύξει επίσημα ανεξαρτησία.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Καταλανού ηγέτη, πολλοί ήταν αυτοί που δεν καταλάβαιναν τα λεγόμενά του, αφού από την μία πλευρά ο Πουτζντεμόν έκανε πολλές φορές αναφορές για μια ανεξάρτητη Καταλονία, υπογραμμίζοντας ότι έχει κερδίσει αυτό το δικαίωμα, από την άλλη, όμως, έκανε κάλεσμα για διάλογο με την ισπανική κυβέρνηση, για να καταλήξει τελικά στην αναστολή της διακήρυξης μονομερούς ανεξαρτησίας, παγώνοντας τους πάντες.

Πηγή: Reuters
Αυτό φαίνεται από τις ανάμεικτες αντιδράσεις των συγκεντρωμένων: πολλοί ζητωκραύγαζαν ακούγοντας τις αναφορές του περί ανεξαρτησίας, οι περισσότεροι ωστόσο φαίνονται σοκαρισμένοι, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που ξεσπούν σε κλάματα.
Σημειώνεται ότι η αστυνομία είχε κλείσει, «για λόγους ασφαλείας», την πρόσβαση στο πάρκο που περιβάλλει το καταλανικό κοινοβούλιο στη Βαρκελώνη, απ΄όπου αναμενόταν να μιλήσει ο Πουτζντεμόντ.

Πηγή: Reuters

Πηγή: Reuters

Πηγή: Reuters

Πηγή: Reuters

Πηγή: Reuters

Πηγή: Reuters

Πηγή: Reuters

Πηγή: Reuters

Πηγή: Reuters
SPONSORED
Πολεοδομίες: Η δράση και οι ρόλοι του κυκλώματος - Οι κωδικές λέξεις που χρησιμοποιούσαν
19:41
Θρίαμβος για την 19χρονη Αντρέεβα στον τελικό του Ρολάν Γκαρός - Κέρδισε με 2-0 σετ την Χβαλίνσκα
19:31
Εμπλοκή ελληνικών και τουρκικών οπλισμένων F16 πάνω από το Αιγαίο - Μπαράζ παραβιάσεων
19:18
Δούρου σε Φάμελλο: «Βάλε οδικό χάρτη και χρονοδιάγραμμα τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ - Μας πετάτε στα σκυλιά»
19:07