Εμπορική συμφωνία με τον Καναδά, αλλά όχι με το Μεξικό οραματίζεται ο Τραμπ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι αναμένονται σκληρές διαπραγματεύσεις για τη Συμφωνία Ελεύθερων Εμπορικών Συναλλαγών της Βόρειας Αμερικής (NAFTA), αλλά μια συμφωνία είναι εφικτή, σημειώνοντας ότι θα εξετάσει να συνάψει μια εμπορική συμφωνία με τον Καναδά, αλλά όχι με το Μεξικό.
Σε ερώτηση που τέθηκε στον Αμερικανό πρόεδρο, κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό στον Λευκό Οίκο, κατά πόσον η NAFTA είναι νεκρή, ο Τραμπ απάντησε: «θα δούμε τι θα συμβεί».
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση τόνισε ότι θα εξετάσει μια συμφωνία με τον Καναδά χωρίς το Μεξικό.
«Θα δούμε αν μπορούμε να κάνουμε το είδος των αλλαγών που επιθυμούμε», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Χρειάζεται να προστατέψουμε τους εργαζομένους μας και για να είμαι δίκαιος, ο πρωθυπουργός (Τριντό) επιθυμεί να προστατέψει τον Καναδά και τον λαό του. Πρέπει να είναι δίκαιο και για τις δύο χώρες», κατέληξε.
Ο ΟΗΕ ενέκρινε ελληνικό ψήφισμα για την προστασία των παιδιών σε ένοπλες συγκρούσεις
23:36
Ταραχές στη Γαλλία: Ρίχνουν τις ευθύνες στις υπηρεσίες πληροφοριών - «Υποτίμησαν την έκτασή τους»
23:26
«Αργό μαρτύριο» οι ταραχές στη Γαλλία για τον Μακρόν - Αποδυναμωμένος σε μια χώρα σε παράλυση
23:15
Ιωάννινα: Ομόφωνα αθώος ο πατέρας Αντώνιος για την «Κιβωτό» σε Πωγωνιανή και Κόνιτσα
23:04