ΚΟΣΜΟΣ

«Έχουν μήνες να μιλήσουν»: Νέα κρίση στη σχέση Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον

«Έχουν μήνες να μιλήσουν»: Νέα κρίση στη σχέση Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον

Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Λεβίνσκι, που πυροδότησε την πρώτη κρίση στον γάμο του Μπιλ με τη Χίλαρι Κλίντον, τα σύννεφα στη σχέση τους φαίνεται πως έκαναν ξανά την εμφάνισή τους, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο τους έχουν μήνες να μιλήσουν και ότι η επικοινωνία τους γίνεται μέσω φίλων και δικηγόρων.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται στο νέο βιβλίο του που θα κυκλοφορήσει στις 30 Οκτωβρίου ο Έντουαρντ Κλάιν, γνωστός από τα βιβλία του τόσο για τους Κλίντον, όσο και για τους Κένεντι.

Όπως περιγράφεται στις σελίδες του «All Out War: The Plot to Destroy Trump», αφορμή για τη νέα κρίση στις σχέσεις του ζευγαριού στάθηκε το βιβλίο της Χίλαρι Κλίντον «Τι συνέβη», το οποίο είναι γεμάτο δικαιολογίες για το ότι έχασε στις τελευταίες προεδρικές εκλογές.

Και μπορεί το «Τι συνέβη» να είναι μπεστ σέλερ, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον σύζυγό της Μπιλ, να πετάξει το δικό του αντίτυπο στον κάλαθο των αχρήστων, ενώ ο Κλάιν μιλά ακόμη και για τον εκνευρισμό του πρώην προέδρου για την περιοδεία της συζύγου του για την προώθηση του βιβλίου της.

170727 hillary clinton book mn 0710 355921c6f3c19d87fb2a3fa8a72a5f2c.nbcnews ux 2880 1000

«Πριν η Χίλαρι στείλει το χειρόγραφο στον εκδότη, το έδωσε στον Μπιλ να το διαβάσει, και αυτός, με κόκκινο στυλό, έκανε πολλές διορθώσεις» εξομολογήθηκε, σύμφωνα με τον Κλάιν, στενός οικογενειακός φίλος των Κλίντον. «Αλλά αυτή αρνήθηκε να διαβάσει ακόμη και τις διορθώσεις του, κι αυτός εξοργίστηκε τόσο, που πέταξε το χειρόγραφο στα σκουπίδια».

«Της είπε ότι το βιβλίο την κάνει να δείχνει σαστισμένη, θυμωμένη και σε σύγχυση, και ότι αυτά είναι αρνητικά χαρακτηριστικά για έναν άνθρωπο που φιλοδοξεί να γίνει παγκόσμιος ηγέτης» συνέχισε ο λαλίστατος οικογενειακός φίλος των Κλίντον.

«Δεν του άρεσε καθόλου ο τίτλος, γιατί το να το λες "Τι συνέβη" θα έκανε τον κόσμο να πει "Έχασες" και τίποτα άλλο. Την προέτρεψε να αναβάλει την ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά του έβαλε τις φωνές και του είπε "το βιβλίο είναι τελειωμένο και θα εκδοθεί έτσι"».

Ο Κλάιν υποστηρίζει ότι, από το περασμένο καλοκαίρι που τσακώθηκαν για το βιβλίο, τα αρνητικά συναισθήματα του Μπιλ για το «Τι συνέβη» έχουν διογκωθεί, καθώς η Χίλαρι χρησιμοποιεί την περιοδεία προώθησής του για να ρίξει ευθύνες για την ήττα της στις προεδρικές εκλογές στους Ρώσους χάκερ, τον πρώην επικεφαλής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ και στις γυναίκες ψηφοφόρους που δεν την τίμησαν με τη ψήφο τους.

Γράφει στο βιβλίο του ότι ένα μήνα πριν τις εκλογές ο Μπιλ προειδοποίησε την Χίλαρι πως πρέπει να κάνει προεκλογική εκστρατεία στις πολιτείες που από τη δεκαετία του '80 συνηθίζεται να τις αποκαλούν, συλλογικά, «Rust Belt» (Ζώνη Σκουριάς), πολιτείες που έχουν πληγεί από την αποβιομηχάνιση, οικονομική πτώση, παρακμή των αστικών κέντρων, μείωση πληθυσμού και συναφή. «Του απάντησε ότι έχει παραισθήσεις» γράφει ο Εντ Κλάιν.

«Ο Εντ είναι στενάχωρος άνθρωπος» είπε εκπρόσωπος Τύπου της Χίλαρι. «Και θλιβερός ψεύτης» πρόσθεσε εκπρόσωπος του Μπιλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ