ΚΟΣΜΟΣ

Διέπραξε ληστεία αφού είχε αναζητήσει στη Google: «Πώς μπορείς να κάνεις ληστεία σε τράπεζα»

Διέπραξε ληστεία αφού είχε αναζητήσει στη Google: «Πώς μπορείς να κάνεις ληστεία σε τράπεζα»
Reuters

Στη Google μπορεί κανείς να βρει απαντήσεις –σχεδόν- για τα πάντα. Έτσι, ένας 26χρονος από τη Φλόριντα πληκτρολόγησε στην μηχανή αναζήτησης: «Πώς μπορείς να κάνεις ληστεία σε τράπεζα». Στις 5 Οκτωβρίου, φαίνεται πως την πραγματοποίησε.

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα, ο Γουίλιαμ Τζόνσον συνελήφθη ως ύποπτος για μια ληστεία που πραγματοποιήθηκε σε υποκατάστημα τράπεζας στο Λάργκο της Φλόριντα.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο νεαρός είχε αναζητήσει στη Google συμβουλές για το πώς να την διαπράξει.

Όπως γράφει η Telegraph, όταν ο ύποπτος μπήκε στην τράπεζα, πλησίασε τον τραπεζίτη, υπονοώντας πως είχε όπλο πάνω του και ζήτησε να του δώσουν τα μετρητά του ταμείου και στη συνέχεια έφυγε με το –άγνωστο- ποσό, πεζός από το υποκατάστημα.

Ο ίδιος αφού συνελήφθη, παραδέχτηκε την πράξη του και δικαιολογήθηκε λέγοντας πως χρειαζόταν χρήματα, οπότε απλά αναζήτησε συμβουλές στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που ασχολούνται με την υπόθεση, χρησιμοποίησε τα κλεμμένα χρήματα για να πληρώσει τα ενοίκια του, άλλους λογαριασμούς αλλά και για να αγοράσει ναρκωτικά.

Ο ύποπτος συνελήφθη σε ένα οικονομικό ξενοδοχείο τέσσερις ημέρες μετά τη ληστεία και μεταφέρθηκε στην φυλακή Pinellas County.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ