ΚΟΣΜΟΣ

Τζόνσον: Να είμαστε έτοιμοι για την πιθανότητα να μην υπάρξει συμφωνία για το Brexit

Τζόνσον: Να είμαστε έτοιμοι για την πιθανότητα να μην υπάρξει συμφωνία για το Brexit
Φωτογραφία Αρχείου REUTERS/Mary Turner

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε πως η Μεγάλη Βρετανία θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη και για την πιθανότητα να μην υπάρξει τελική συμφωνία στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λονδίνο με τον Πολωνό ομόλογό του Βίτολντ Βατσικόφσκι, ο Τζόνσον τόνισε:

«Η πρωθυπουργός (Τερέζα Μέι) το έχει καταστήσει πολύ, πολύ σαφές, ότι θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία, εργαζόμαστε για μια καλή συμφωνία αλλά προφανώς θα πρέπει να κάνουμε τις κατάλληλες προετοιμασίες, όπου είναι αναγκαίο, για το σενάριο που δεν θα υπάρξει συμφωνία»

«Φυσικά, αυτό είναι το υπεύθυνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε και αυτό θα κάνουμε», προσέθεσε.

Μετά τις δηλώσεις, νωρίτερα σήμερα, του Ευρωπαίου διαπραγματευτή Μισέλ Μπαρνιέ ο οποίος εμφανίστηκε ανήσυχος για το αδιέξοδο στις συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών ιδίως σε ό,τι αφορά τις οικονομικές υποχρεώσεις του Λονδίνου απέναντι στην ΕΕ, ο Τζόνσον είπε ότι θα πρέπει να επιταχυνθεί ο ρυθμός των διαπραγματεύσεων.

Απευθυνόμενος εξάλλου στους Πολωνούς που ζουν και εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, είπε ότι είναι καλοδεχούμενοι να παραμείνουν στη χώρα και μετά το Brexit.

«Θέλω να επαναλάβω το βασικό μήνυμα προς το ένα εκατομμύριο των Πολωνών εδώ στη χώρα μας: Είστε εδώ για να μείνετε. Είστε καλοδεχούμενοι», είπε.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ