ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Τραγικό θάνατο βρήκαν τρεις skydivers

Αυστραλία: Τραγικό θάνατο βρήκαν τρεις skydivers
Φωτογραφία αρχείου EPA/RAJAT GUPTA

Τραγικό θάνατο βρήκαν τρεις άνθρωποι που έκαναν skydive στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, όταν, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, συγκρούστηκαν στον αέρα.

Πρόκειται για δύο άνδρες 30 ετών και μία γυναίκα 50 ετών, που όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, έκαναν skydive στην παραλία Mission, η οποία αποτελεί ένα δημοφιλές σημείο για τους λάτρεις του σπορ.

Ένας από τους τρεις πετούσε με το δικό του αλεξίπτωτο όταν συγκρούστηκε με ένα άλλο στο οποίο είχε προσδεθεί η 50χρονη γυναίκα με τον εκπαιδευτή.

Σύμφωνα με τις Αρχές ο ένας 30χρονος εντοπίστηκε στον κήπο ενός σπιτιού και οι άλλοι δύο κοντά στο συγκεκριμένο σπίτι. Κάτοικος της περιοχής ανέφερε ότι τα πτώματά τους εντοπίστηκαν 1,5χλμ πιο μακριά από την περιοχή προσγείωσης.

Η εταιρεία Skydive της Αυστραλίας τόνισε στα τοπικά ΜΜΕ ότι έχει αναστείλει τις δραστηριότητές στην παραλία Mission και ότι θα διεξαχθεί έρευνα για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη.

Ο αλεξιπτωτιστής που πετούσε μόνος του «ήταν πολύ έμπειρος εκπαιδευτής» ανέφερε η εταιρεία ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων και στην κοινότητα του skydiving.

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε στο BBC τις δραματικές στιγμές: «Είδα έναν από τους αλεξιπτωτιστές να πέφτουν. Το αλεξίπτωτό του ήταν μπερδεμένο και δεν άνοιγε. Παρακολουθούσα την ελεύθερη πτώση μέχρι που έπεσε πάνω σε ένα δέντρο. Η καρδιά μου κόντευε να σπάσει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ