ΚΟΣΜΟΣ

Όταν ο Τραμπ μίλησε με τον «πρόεδρο» των Αμερικανικών Παρθένων Νήσων, δηλαδή με τον… εαυτό του

Όταν ο Τραμπ μίλησε με τον «πρόεδρο» των Αμερικανικών Παρθένων Νήσων, δηλαδή με τον… εαυτό του
REUTERS/Kevin Lamarque

Το… ατόπημα του Ντόναλντ Τραμπ να χαρακτηρίσει τον κυβερνήτη των Αμερικανικών Παρθένων Νήσων ως πρόεδρό τους, κάνει τον γύρο του κόσμου προκαλώντας ποικίλα σχόλια.

Κι αυτό γιατί τυπικά, πρόεδρος των Αμερικανικών Παρθένων Νήσων, δεν είναι άλλος από τον… πρόεδρο των ΗΠΑ!

«Έφυγα από το Τέξας, τη Φλόριντα, τη Λουιζιάνα, πήγα στο Πουέρτο Ρίκο και συναντήθηκα με τον πρόεδρο των Αμερικανικών Παρθένων Νήσων», είπε ο Τραμπ σε ομιλία του στην Ουάσινγκτον, αναφερόμενος προφανώς στον κυβερνήτη των Νησιών, μιας που πρόεδρός τους είναι ο ίδιος, δεδομένου ότι πρόκειται για αμερικανική κτήση.

«Είμαστε ένα έθνος, πονάμε όλοι μαζί, ελπίζουμε όλοι μαζί και θα γιατρέψουμε τις πληγές μας όλοι μαζί», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ αναφερόμενος στην βιβλική καταστροφή που άφησαν πίσω τους οι τυφώνες που έπληξαν τις παραπάνω περιοχές.

Αναφερόμενος ειδικότερα στις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους, που χτυπήθηκαν διαδοχικά από τον τυφώνα Ίρμα και στη συνέχεια από τον τυφώνα Μαρία, ο πρόεδρος Τραμπ σημείωσε πως «οι εκπληκτικοί τους άνθρωποι υποφέρουν πολύ και θα είμαστε στο πλευρό τους».

Αν και ο Λευκός Οίκος δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του CNNi για σχολιασμό της επίμαχης φράσης, στην απομαγνητοφώνηση της ομιλίας που δόθηκε στη δημοσιότητα, η αναφορά του Τραμπ έχει διορθωθεί και ο Κένεθ Μαπ αναφέρεται ως κυβερνήτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ