Συνεχίζονται οι εκκαθαρίσεις στην Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης για 100 πρώην αστυνομικούς
Συνεχίζεται η επιχείρηση εκκαθάρισης που έχει εξαπολύσει η τουρκική κυβέρνηση μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016. Οι Αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για 100 πρώην αστυνομικούς.
Όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει 63 απ' αυτούς.
Οι ύποπτοι φέρεται να ήταν χρήστες του ByLock, μιας εφαρμογής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων την οποία, σύμφωνα με την κυβέρνηση, χρησιμοποιούσε το δίκτυο του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016.
Ο Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια από το 1999, αρνείται κάθε ανάμιξη.
Σύμφωνα με το Ανατολή, οι δυνάμεις ασφαλείας αναζητούν τους υπόπτους σε 19 επαρχίες σε όλη τη χώρα.
Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν φυλακιστεί στην Τουρκία εν αναμονή της δίκης τους για σχέσεις με τον Γκιουλέν. Εκατόν πενήντα χιλιάδες έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα από τις ένοπλες δυνάμεις, τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Οργανώσεις για τα δικαιώματα και μερικοί δυτικοί σύμμαχοι της Τουρκίας έχουν εκφράσει ανησυχία για την καταστολή, φοβούμενοι ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως πρόσχημα το πραξικόπημα για να καταστείλει τους διαφωνούντες.Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως μόνο ένας τέτοιος διωγμός μπορεί να εξουδετερώσει την απειλή που αντιπροσωπεύει το δίκτυο του Γκιουλέν, για το οποίο υποστηρίζει πως έχει διεισδύσει βαθιά σε θεσμούς όπως οι ένοπλες δυνάμεις, τα σχολεία και τα δικαστήρια.
Ο Τραμπ ζήτησε από την Ουκρανία να μην επιτεθεί στη Ρωσία κατά την επίσκεψη του επικεφαλής της CIA
11:12
Δημήτρης Κόκοτας: Από τα παιδικά χρόνια δίπλα στον Σταμάτη, στα πλατινένια ’90s και στην τελική μάχη
11:04
Θεοδωρικάκος: Δημιουργούνται πάνω από 5.000 θέσεις εργασίας, οι περισσότερες στη βιομηχανία
11:02
Ρούμπιο σε συμμάχους για το Ιράν: Παγώνουν τα στρατιωτικά πλήγματα, το βάρος πέφτει στις κυρώσεις
10:58