ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές Αυστρία: Αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα Κουρτς και Κερν

Εκλογές Αυστρία: Αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα Κουρτς και Κερν
REUTERS/Heinz-Peter Bader & REUTERS/Leonhard Foeger

«Πλήρως αισιόδοξος» φαίνεται ο Κρίστιαν Κερν  για το αποτέλεσμα του κόμματός του στις σημερινές βουλευτικές εκλογές της Αυστρίας.

Ο απερχόμενος ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Κρίστιαν Κερν μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος τόνισε χαρακτηριστικά «έχουμε προγραμματίσει μεγάλη γιορτή».

2017 10 15T084752Z 381343064 UP1EDAF0OFRLT RTRMADP 3 AUSTRIA ELECTION


REUTERS/Michael Dalder

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος και απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος --με βάση όλες τις δημοσκοπήσεις-- συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να αναδειχθεί νικητής των εκλογών, προσερχόμενος το μεσημέρι με τη σύντροφό του για να ψηφίσουν, εξέφρασε την ελπίδα για την «όσο το δυνατό μεγαλύτερη άσκηση του δικαιώματος ψήφου από τους πολίτες» και για «ένα καλό αποτέλεσμα, για να καταστούν δυνατές γνήσιες αλλαγές».

Σεμπάστιαν Κουρτς: Ο 31χρονος που φιλοδοξεί να ηγηθεί της Αυστρίας

Την προσέλευση του Σεμπάστιαν Κουρτς στο εκλογικό τμήμα της περιοχής του ανέμεναν και κάλυψαν δημοσιογραφικά πολλοί εκπρόσωποι Μέσων Ενημέρωσης από την Αυστρία και το εξωτερικό.

2017 10 15T095450Z 343942439 UP1EDAF0RJDN1 RTRMADP 3 AUSTRIA ELECTION


REUTERS/Leonhard Foeger

ΔΗΜΟΦΙΛΗ