Περιοδικό προκαλεί την οργή Αυστρίας: «Μωρό Χίτλερ ο Κουρτς, να τον σκοτώσουμε»
Το γερμανικό σατιρικό περιοδικό Titanic έχει καταφέρει να προκαλέσει σάλο με ένα tweet για τον νέο – πιθανότητα – καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς. «Επιτέλους εφικτό: να σκοτώσουμε το μωρό Χίτλερ!», αναφέρει η λεζάντα φωτογραφίας του 31χρονου ηγέτη του Λαϊκού Κόμματος, που αναδείχθηκε πρώτο στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.
Η φωτογραφία του Κουρτς συνοδεύεται μάλιστα από έναν στόχο στην… καρδιά.
Όπως ήταν φυσικό η ανάρτηση προκάλεσε την σφοδρή κριτική αυστριακών μέσων, που μεταξύ άλλων έκαναν λόγο για «σκάνδαλο» και ένα «απίστευτο» και «κακόγουστο» tweet.
Η ανάρτηση του περιοδικού έφτασε στα χέρια των διωκτικών Αρχών της Αυστρίας, που με την σειρά τους την έστειλαν στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Όπως μετέδωσε η αυστριακή εφημερίδα Der Standard, η αντιτρομοκρατική έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση.
Το περιοδικό δεν πτοήθηκε από την ανάμειξη των Αρχών όμως. Ο αρχισυντάκτης του, Τιμ Βολφ, τόνισε πως η αντίδραση της αστυνομίας δείχνει πως η Αυστρία δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το ναζιστικό της παρελθόν, σε αντίθεση με τη Γερμανία που το έχει καταφέρει.
Ιράν: Εγκαταλείπει την υποκριτική η ηθοποιός Αλιντουστί, λόγω του νόμου της υποχρεωτικής μαντίλας
08:18
Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας
08:05
Το ασήμι ξεπέρασε τα 75 δολάρια ανά ουγγιά - Για πρώτη φορά στην ιστορία
07:53
Φονικές πλημμύρες σαρώνουν την Καλιφόρνια - Τεράστιο το μέγεθος της καταστροφής (pic&vids)
07:42