ΚΟΣΜΟΣ

«Κόκκινη κάρτα» στην Μέι για τον βοηθό διαιτητή του Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός

«Κόκκινη κάρτα» στην Μέι για τον βοηθό διαιτητή του Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός
EPA/ANDY RAIN / POOL

Με… «κόκκινη κάρτα» τιμωρήθηκε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, για την προσπάθειά της να υπερασπιστεί τον βουλευτή του κόμματός της Ντάγκλας Ρος, ο οποίος απουσίαζε από την κρίσιμη συζήτηση και ψηφοφορία στο Γουέστμινστερ.

Ο Ντάκλας Ρος, τη στιγμή που οι συνάδελφοί του βουλευτές αποφάσιζαν για μια σειρά σημαντικών μεταρρυθμίσεων για την κοινωνική πρόνοια, ήταν στη Βαρκελώνη, εκτελώντας χρέη βοηθού διαιτητή στην αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τον Ολυμπιακό για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Το θέμα τέθηκε στο Κοινοβούλιο, με τον βουλευτή Τζον Μακ Νάλι να ενημερώνει το σώμα ότι ο βουλευτής Ρος αντί να βρίσκεται στα έδρανα, αυτή τη σημαντική μέρα, επέλεξε να είναι στη Βαρκελώνη και να «κάνει την άλλη δουλειά του. Τι μήνυμα στέλνει αυτό στους σκληρά εργαζόμενους πολίτες;».

Η πρωθυπουργός Μέι έσπευσε προς υπεράσπιση του βουλευτή, τονίζοντας πως «οι βουλευτές των Σκωτσέζων συντηρητικών κάνουν πολλά περισσότερα για το συμφέρον της Σκωτίας σε αυτή τη Βουλή, από ότι έχει κάνει ποτέ το κόμμα των Σκωτσέζων εθνικιστών».

Όμως φαίνεται πως ο βουλευτής Μακ Νάλι δεν ικανοποιήθηκε από τη στάση της πρωθυπουργού και έτσι της έδειξε την «κόκκινη κάρτα», μια που η συζήτηση στο Γουέστμινστερ είχε ήδη πάρει ποδοσφαιρική χροιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ