Νέο «παιχνίδι» του Facebook ενθαρρύνει εφήβους να εξαφανιστούν
Ένα τρομακτικό και αρκετά ανησυχητικό «παιχνίδι» με τίτλο «Πρόκληση 48 ωρών» (“48-Hour Challenge) έκανε την εμφάνισή του στο Facebook, προκαλώντας ουσιαστικά τα παιδιά να φύγουν από το σπίτι τους.
Το αρρωστημένο διαδικτυακό φαινόμενο προτρέπει το παιδί να εξαφανιστεί για παραπάνω από δύο ημέρες και του χαρίζει πόντους για κάθε αναφορά εξαφάνισης που γίνεται στο όνομά του στα social media.
Μητέρα ενός παιδιού που έλαβε μέρος στο “48-Hour Challenge” δήλωσε: «Πίστευα πως είτε ήταν νεκρός, είτε είχε δεχτεί επίθεση ή πως είχε πέσει θύμα διακίνησης. Τα παιδιά όμως πιστεύουν πως είναι αστείο. Το παιδί μου δεν ένιωσε καν τύψεις όταν το έφερε σπίτι η αστυνομία. Αντιθέτως, έβλεπα selfies από όταν βρίσκονταν στο αστυνομικό όχημα».
ΚΟΣΜΟΣ
Πέντε βασικά συμπεράσματα από τις εκλογές στη Γερμανία - Ο ρόλος της οικονομίας στο αποτέλεσμα
12:21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γεωργιάδης: Θα ελεγχθεί και η Καρυστιανού - «Δεν υπάρχει κβαντική ιατρική»
12:15
ΕΛΛΑΔΑ
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από τα ξημερώματα της Τρίτης - Διήμερο με βροχές και καταιγίδες
12:11
ΕΛΛΑΔΑ
«Να τιμωρηθούν οι ένοχοι» ζητά η αδερφή του Γιώργου Μαζωνάκη - «Πάτησαν στην ανάγκη του»
12:10
ΕΛΛΑΔΑ