Έληξε ο συναγερμός στο Μόναχο - Συνελήφθη ο δράστης
Στη σύλληψη του υπόπτου, που επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε πέντε άτομα, σε κεντρική περιοχή του Μονάχου, προχώρησε η αστυνομία, σημαίνοντας παράλληλα λήξη συναγερμού για την πόλη.
Νωρίτερα, η αστυνομία είχε ενημερώσει τους πολίτες μέσω Twitter, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε συγκεκριμένες περιοχές και να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς ο δράστης είχε διαφύγει με ποδήλατο.
Έπειτα από τρεις ώρες γενικευμένης επιχείρησης 500 ατόμων, στην οποία συμμετείχαν ειδικές δυνάμεις και ελικόπτερα, οι Αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα γύρω στα 40, ο οποίος, σύμφωνα με το Reuters, είναι Γερμανός και έχει οδηγηθεί στο νοσοκομείο για ψυχιατρική αξιολόγηση.

REUTERS/Michael Dalder
Σύμφωνα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Χουμπέρτους 'Αντρε, έχουν αποκλειστεί τα θρησκευτικά ή τρομοκρατικά κίνητρα, ενώ είναι πιθανό ο δράστης, ο οποίος ήταν γνωστός στις Αρχές για κλοπές και επιθέσεις με τραυματισμούς, να είναι ψυχικά διαταραγμένος.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι τραυματίες είναι πέντε και φέρουν ελαφρά τραύματα. Πρόκειται για τέσσερις γυναίκες κι έναν άνδρα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

REUTERS/Michael Dalder
«Έναστρη Νύχτα»: Αστρονόμοι λένε ότι είναι προϊόν έμπνευσης από πραγματική ουράνια διάταξη
21:03
«Θα οδηγήσω τη Μαρίν Λεπέν στο Ελιζέ»: Επανεκλογή Μπαρντελά στην προεδρία του RN εν μέσω διαδηλώσεων
20:52
Φινλανδία: Αποψιλώθηκαν 250.000 δέντρα για να χτιστεί data center - Αντιδράσεις από τους κατοίκους
20:41
Spider-Man, σημαίες One Piece, αστυνομική βία: Όσα κατέγραψε ο φακός στις διαδηλώσεις της Γαλλίας
20:30