ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Καρχαρίας επιτέθηκε σε 15χρονη - Συγκλονίζει η περιγραφή του πατέρα της (vid)

Αυστραλία: Καρχαρίας επιτέθηκε σε 15χρονη - Συγκλονίζει η περιγραφή του πατέρα της (vid)
Φωτογραφία Αρχείου Reuters

Μία βόλτα στις ακτές της Αυστραλίας παραλίγο να εξελιχθεί σε τραγωδία για μία οικογένεια, όταν καρχαρίας επιτέθηκε σε 15χρονη που έκανε καγιάκ.

Ο πατέρας της έφηβης, Κρις Γουίλιαμς, περιγράφοντας τις δραματικές σκηνές της επίθεσης, θυμάται τις φρικιαστικές κραυγές του παιδιού του, όταν ο καρχαρίας χτύπησε το καγιάκ της και την εκσφενδόνισε στον αέρα.

Ο πατέρας, που επέβαινε σε σκάφος μαζί με τον γιό του, παρά το σοκ που υπέστη, αντέδρασε άμεσα και έβαλε μπρος το πλοίο για να σώσει το παιδί του.

Όπως ο ίδιος περιέγραψε: «Γύρισα και είδα έναν τεράστιο καρχαρία να προσπαθεί να φτάσει τη Σάρα, η οποία επιχειρούσε να ανέβει πάλι στο καγιάκ της».

Ο Γουίλιαμς, με τη βοήθεια του γιού του, ανέβασε τη Σάρα στο πλοίο, σώζοντας την έτσι από τα δόντια του καρχαρία.

Η 15χρονη, παρότι σοκαρισμένη, ξέφυγε με λίγες εκδορές. Σύμφωνα με την ίδια, αυτό που έζησε ήταν «ότι βλέπεις στις ταινίες ‘Τα σαγόνια του καρχαρία’».

«Το είδα όταν ήμουν μέσα στο νερό μαζί του. Είδα τι ήταν και είδα το πτερύγιο του», είπε στο Nine Network.

Ο Κρις Γουίλιαμς δήλωσε τυχερός που το σκάφος του πήρε αμέσως μπροστά, καθώς αν αργούσε έστω και λίγα δευτερόλεπτα το παιδί του θα ήταν νεκρό. Η κόρη μου δεν θα ήταν ζωντανή και μαζί μου σήμερα αν έφτανα 10 δευτερόλεπτα αργότερα, τόνισε.

«Είναι κάτι που δεν θέλω να βιώσω πάλι. Το να ακούς τις ανατριχιαστικές κραυγές της κόρης σου είναι κάτι απερίγραπτο», είπε ο πατέρας συγκινημένος.

Μόλις το παιδί ήταν σώο και ασφαλές στο πλοίο ο πατέρας προσπάθησε να σώσει και την γυναίκα του και μία φίλη της, που έκαναν καγιάκ λίγα μέτρα μακριά.

«Απασχόλησε» τον καρχαρία για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να μπορέσουν οι δύο γυναίκες να φτάσουν στην ακτή.

Η οικογένεια τόνισε πως δεν θα επιστρέψει στην ίδια περιοχή για καγιάκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ