ΚΟΣΜΟΣ

Αποκάλυψη 30 χρόνια μετά: Αστυνομικός, μέλος συμμορίας που διέπραξε 28 δολοφονίες στο Βέλγιο

Αποκάλυψη 30 χρόνια μετά: Αστυνομικός, μέλος συμμορίας που διέπραξε 28 δολοφονίες στο Βέλγιο
REUTERS

Η προοπτική εξιχνίασης του κύματος αιματηρών επιθέσεων που πραγματοποίησε στο Βέλγιο κατά τη δεκαετία του 1980 η αποκαλούμενη «συμμορία Bende van Nijvel», τα μέλη της οποίας παραμένουν έκτοτε ασύλληπτα, μονοπωλεί το ενδιαφέρον του σημερινού  βελγικού Τύπου.

Η εφημερίδα De Standaard αναφέρει ότι 30 χρόνια μετά τη δράση της συμμορίας, που ευθύνεται για τον θάνατο συνολικά 28 ατόμων σε ληστείες σε σούπερ μάρκετ και αποθήκες στο Βέλγιο, ενοχοποιητικά στοιχεία έχουν προκύψει σε βάρος ενός πρώην μέλους των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Την τελευταία αυτή εξέλιξη καταγράφει και η εφημερίδα De Morgen στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο, σημειώνοντας πως ο φερόμενος ως εγκέφαλος των επιθέσεων κυκλοφορούσε ανενόχλητος μέχρι τον θάνατό του ενώ υπήρχαν βάσιμες υπόνοιες για την ενοχή του.

Για αδικαιολόγητη ολιγωρία και απαράδεκτη ομερτά που επικράτησε στους κύκλους της αστυνομίας προκειμένου να μην γίνει γνωστή η ταυτότητα του βασικού υπόπτου και αμαυρωθεί η εικόνα των επίλεκτων ειδικών δυνάμεων όπου ανήκε ο ύποπτος, κάνει λόγο η ίδια εφημερίδα στο κύριο άρθρο της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ