ΚΟΣΜΟΣ

Ο Βρετανός ηθοποιός που πολεμά τον ISIS πανηγυρίζει την απελευθέρωση της Ράκα με το «Bang Bang»

Ο Βρετανός ηθοποιός που πολεμά τον ISIS πανηγυρίζει την απελευθέρωση της Ράκα με το «Bang Bang»
ANF

Ο Βρετανός ηθοποιός Μάικλ Ένραϊτ, που άφησε τη ζωή του και πλέον είναι πολεμιστής στο πλευρό της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας (YPG) έπαιξε, στην απελευθερωμένη πλέον, από τους τζιχαντιστές, Ράκα, το “Bang Bang” της Αριάνα Γκράντε προς τη μνήμη των θυμάτων του Μάντσεστερ Αρένα.

Ο 52χρονος από το Μος Σάιντ του Μάντσεστερ, που έχει εμφανιστεί στο πλευρό του Τζόνι Ντεπ στους «Πειρατές της Καραϊβικής», εντάχθηκε το 2015 στις δυνάμεις των Κουρδικών πολιτοφυλακών YPG -που συναποτελούν μαζί με Σύριους αντάρτες τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

Μετά την απελευθέρωση της ντε φάκτο πρωτεύουσας του αυτοαποκαλούμενου ισλαμικού κράτους, άνοιξε το κινητό του, έβαλε το τραγούδι «Bang Bang» και μπροστά στην κάμερα κουρδικού μέσου ενημέρωσης (ANF) δήλωσε:

Είμαι από το Μάντσεστερ και ήρθαν στην πόλη μου - ήρθαν στην πόλη μου - και προσπάθησαν να φιμώσουν την Αριάνα Γκράντε. Αυτή θα είναι η πρώτη που θα τραγουδήσει στη Ράκα. Τραγουδάει το Bang Bang και ξέρετε τι συνέβη, ήρθαμε και σας επιτεθήκαμε και εσείς (τζιχαντιστές) φύγατε τρέχοντας.

Και έτσι το φως, η ελευθερία και το τραγούδι επιστρέφουν και η Αριάνα είναι η πρώτη που θα δώσει την συναυλία της εδώ.

Για την μεγάλη του απόφαση, σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε πει: «Δεν θα ξεχάσω την επίθεση στο Μάντσεστερ Αρένα και τις δύο επιθέσεις στο Λονδίνο, στη Γέφυρα και στη Μπόροου Μάρκετ. Η επίθεση στο Μάντσεστερ ιδιαίτερα μου προκάλεσε έντονα συναισθήματα. Είμαι συνηθισμένος σε πολύ θάνατο και τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά αυτό ήταν διαφορετικό, ήταν η πόλη που γεννήθηκα».

«Δεν περιμένω έλεος από το 'ισλαμικό κράτος' και δεν θα τους δώσω έλεος, αυτό μπορώ να σας το υποσχεθώ».

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα, το ερέθισμα για να αφήσει το Χόλιγουντ και την καριέρα του και να πολεμήσει τους τζιχαντιστές ήταν η εκτέλεση του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ