ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Επιδρομές για τη σύλληψη 121 πρώην εργαζομένων στο υπουργείο Εξωτερικών

Τουρκία: Επιδρομές για τη σύλληψη 121 πρώην εργαζομένων στο υπουργείο Εξωτερικών
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Murad Sezer

Επιχείρηση για τη σύλληψη 121 πρώην εργαζομένων του υπουργείου Εξωτερικών, οι οποίοι κατηγορούνται για σχέσεις με το δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ξεκίνησε η τουρκική αστυνομία.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή, οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν ήδη αποπεμφθεί από τις θέσεις τους εξαιτίας των φερόμενων σχέσεων τους με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι οργάνωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Ομάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ξεκίνησαν ταυτόχρονες επιδρομές σε 30 επαρχίες για να συλλάβουν τους υπόπτους, κάποιοι από τους οποίους πιστεύεται ότι χρησιμοποιούν το ByLock, μια εφαρμογή αποκρυπτογραφημένων μηνυμάτων, την οποία, σύμφωνα με την Άγκυρα, χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές του Γκιουλέν.

Στο πλαίσιο των διώξεων που ξεκίνησαν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν φυλακιστεί και αναμένουν να δικαστούν, ενώ 150.000 εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά και τον στρατό, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ή αποπεμφθεί από τις θέσεις τους.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ