Τα νερά της Φοντάνα ντι Τρέβι βάφτηκαν κόκκινα (pics&vid)
Τα νερά του εμβληματικού σιντριβανιού Φοντάνα ντι Τρέβι, βάφτηκαν κόκκινα. Πρόκειται για μια καλλιτεχνική έκφραση διαμαρτυρίας του καλλιτέχνη-ακτιβιστή Γκρατσιάνο Τσεκίνι, ο οποίος είχε κάνει το ίδιο το 2007, διαμαρτυρόμενος για το κόστος του φεστιβάλ κινηματογράφου της Ρώμης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το κόκκινο χρώμα συμβολίζει το κόκκινο χαλί της διοργάνωσης. Μετά από 10 χρόνια, ο Γκρατσιάνο διαμαρτύρεται για τη «διαφθορά» που επικρατεί στη Ρώμη, «ξαναματώνοντας» το σιντριβάνι.
Ο ακτιβιστής ισχυρίστηκε ότι η μπογιά που πρόλαβε να ρίξει στο νερό δεν θα προκαλέσει μόνιμη ζημιά στο ιστορικό μνημείο, ωστόσο ο αντιδήμαρχος της πόλης χαρακτήρισε την πράξη αυτή «επίδειξη πρωτοφανούς άγνοιας και έλλειψης κοινωνικής ευθύνης», όπως μετέδωσε η Corriere Della Sera.
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα, ο δράστης συνελήφθη και οι δημοτικές Αρχές αποφάσισαν την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του σιντριβανιού, έως ότου καθαριστεί από την μπογιά.
Πρόγραμμα «Σήμα Διαφορετικότητας»: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων
03:00
«Σπίτι μου ΙΙ»: Αντίστροφη μέτρηση για τα δάνεια του προγράμματος - Τι να προσέξετε
02:00
Chios Pass - Kythira Pass 2026: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις - Σε δύο φάσεις το πρόγραμμα
01:00
Μέχρι τις 15 Μαίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Youth Pass - Αναλυτικά η διαδικασία
00:30