Πρωτοποριακές 3D διαβάσεις πεζών στην Ισλανδία
Η Ισλανδία αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ινδίας, της Κίνας, του Κιργιστάν και της Νοτίου Αφρικής και να δημιουργήσει 3D διαβάσεις πεζών. Στόχος είναι οι οδηγοί να νομίζουν πως υπάρχει κάτι περίεργο στον δρόμο και να κόβουν ταχύτητα.
Η εφαρμογή της πρωτοβουλίας αυτής ξεκίνησε από την πόλη Ísafjörður με τους ειδικούς να εκτιμούν πως αυτή η οπτική ψευδαίσθηση που εξασφαλίζει την προσοχή των οδηγών, θα συνεισφέρει στο να μειωθούν τα ατυχήματα στους δρόμους και οι πεζοί να περνούν χωρίς φόβο.
Η ιδέα «γεννήθηκε» τον Σεπτέμβριο και δεν χρειάστηκαν παρά λίγες εβδομάδες για να γίνει πραγματικότητα, αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα η εταιρεία που υλοποίησε το σχέδιο κατάφερε να εξασφαλίσει τις απαραίτητες εγκρίσεις από την αστυνομία αλλά και το αεροδρόμιο.
Ο Τραμπ έδωσε στο «φως» βίντεο από την επίθεση στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου - Η στγμή που συλλαμβάνουν τον δράστη
08:01
Πώς είναι η εμπειρία διαμονής στο 8ο καλύτερο resort του κόσμου μέσα στη ζούγκλα του Μεξικού;
08:00
Πανελλήνιες 2026: Αναλυτικός οδηγός - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές λίγο πριν τις εξετάσεις
07:53
ΗΠΑ: Φωτογραφία με τον δράστη ακινητοποιημένο από τις Αρχές - Ήταν οπλισμένος με κυνηγετικό όπλο και μαχαίρια - Ποιο το προφίλ του
07:41