ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Απαγγέλλονται οι πρώτες κατηγορίες για τη φερόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές

ΗΠΑ: Απαγγέλλονται οι πρώτες κατηγορίες για τη φερόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές
Alex Wong/Getty Images

Ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσιγκτον ενέκρινε την απαγγελία των πρώτων κατηγοριών στην έρευνα για την ανάμειξη της Ρωσίας  στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, σύμφωνα με το CNNi, που επικαλείται πηγές ενήμερες για το ζήτημα.

Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο ποιες είναι οι κατηγορίες, ωστόσο, όπως υπογραμμίζει το CNNi, κάποιοι από τους κατηγορούμενους θα τεθούν υπό κράτηση τη Δευτέρα.

Ωστόσο εκπρόσωπος του γραφείου του ειδικού εισαγγελέα, αρνήθηκε να σχολιάσει αυτή την εξέλιξη.

Όπως αναφέρει το CNNi, κορυφαίοι δικηγόροι που βοηθούν στην υπόθεση τον επικεφαλής της έρευνας Ρόμπερτ Μιούλερ μεταξύ αυτών και ο βετεράνος εισαγγελέας Andrew Weissmann, βρέθηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου συνεδριάζει ειδική επιτροπή, ώστε να ακούσουν μια νέα κατάθεση. Δημοσιογράφοι που ήταν επίσης παρόντες κατέγραψαν μία ένταση στη μεγάλη αίθουσα όμως δεν υπήρξαν ανακοινώσεις μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Το χρονικό

Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ ερευνά ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη της εκστρατείας του προέδρου Τραμπ με τη Μόσχα, καθώς και τη διάπραξη πιθανών εγκλημάτων, όπως αυτό της παρεμπόδισης του έργου της δικαιοσύνης.

Tο υπουργείο Δικαιοσύνης ανέθεσε στα μέσα Μαΐου στον Μιούλερ, τον πρώην διευθυντή του FBI, την έρευνα αυτή.

Ο Τραμπ έχει αρνηθεί τις κατηγορίες για σύμπραξη μελών της εκστρατείας του με Ρώσους και έχει χαρακτηρίσει κυνήγι μαγισσών τις έρευνες γύρω από το θέμα. Το Κρεμλίνο επίσης έχει αρνηθεί τις κατηγορίες.

First on CNN: First charges filed in Mueller investigation, By Pamela Brown, Evan Perez and Shimon Prokupecz, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ