ΚΟΣΜΟΣ

Πρώην συνεργάτης του Τραμπ παραδίδεται στο FBI

Πρώην συνεργάτης του Τραμπ παραδίδεται στο FBI
REUTERS/Brendan McDermid

Ο Πολ Μάναφορτ, πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ παραδίδεται εντός της ημέρας στον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μούλερ που ερευνά την ενδεχόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές, όπως μεταδίδει το CNNi.   

Ο Μάναφορντ μετέβη ήδη στα γραφεία του FBI στην Ουάσινγκτον, όπως μετέδωσε το CNNi.

Ο Μάναφορτ είναι ένας από τους πολλούς στενούς συμβούλους του Τραμπ που συνέβαλαν στην εκλογική του νίκη το 2016, οι οποίοι βρίσκονται πλέον στο στόχαστρο της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μούλερ.

Μάλιστα, έχει ζητηθεί και από τον πρώην συνεργάτη του Μάναφορτ στις επιχειρήσεις, Ρικ Γκέιτς, να παραδοθεί επίσης στις αμερικανικές αρχές.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στην έρευνα του γενικού εισαγγελέα, ενώ πληροφορίες από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι στις κατηγορίες σε βάρος του Μάναφορτ περιλαμβάνεται αυτή της φορολογικής απάτης.

Το ενδεχόμενο της σύλληψης ενός ή περισσοτέρων υπόπτων είχε γίνει γνωστό από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNNi από την Παρασκευή, ενώ θεωρείται πολιτικά βέβαιο ότι μια τέτοια εξέλιξη θα δώσει σοβαρότερη διάσταση στην έρευνα που διεξάγει ο ανεξάρτητος ανακριτής με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερ Μιούλερ.

Η έρευνα αυτή εξετάζει το ενδεχόμενο συνωμοσίας μεταξύ στελεχών της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με Ρώσους αξιωματούχους και επιχειρηματίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ