ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστανή σκότωσε 13 ανθρώπους με δηλητηριασμένο γάλα που προόριζε για τον άντρα της

Πακιστανή σκότωσε 13 ανθρώπους με δηλητηριασμένο γάλα που προόριζε για τον άντρα της
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/STR

Μια Πακιστανή, που είχε εξαναγκαστεί να παντρευτεί, συνελήφθη, επειδή σκότωσε κατά λάθος 13 ανθρώπους δίνοντάς τους δηλητηριασμένο γάλα το οποίο προόριζε… για τον σύζυγό της.

Η γυναίκα εξαναγκάστηκε σε γάμο τον Σεπτέμβριο και ζει στο χωριό Βαλβάτι στην επαρχία Παντζάμπ. Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, που επικαλείται το Γαλλικό πρακτορείο, η ίδια παραδέχθηκε ότι έριξε δηλητήριο στο γάλα του συζύγου της.

Όμως, ο άνδρας δεν ήπιε το γάλα, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε σε ένα λάσι –ένα δημοφιλές ποτό της νότιας Ασίας με γιαούρτι—το οποίο ετοιμάστηκε για όλη την οικογένεια. Δέκα τρεις άνθρωποι πέθαναν, μεταξύ αυτών ο σύζυγος, και 14 νοσηλεύονται.

«Η αστυνομία συνέλαβε την Άσια Μπίμπι καθώς και έναν άνδρα και τη θεία του που θεωρούνται συνεργοί και τους κατηγορεί για ανθρωποκτονία», είπε ο αξιωματούχος στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι ο άνδρας φέρεται να είναι ο μυστικός εραστής της Μπίμπι και η θεία ο εγκέφαλος του σχεδίου δολοφονίας.

Οι αναγκαστικοί γάμοι, κυρίως ανηλίκων, είναι συχνό φαινόμενο στο Πακιστάν, κυρίως στις πιο φτωχές περιοχές και την ύπαιθρο, ενώ εκατοντάδες γυναίκες φονεύονται κάθε χρόνο σε «εγκλήματα τιμής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ